1Password

1Password + iOS 8 + Touch ID = királyság!

#HÍREK
2014. 07. 31.
A 1Password alkalmazást fejlesztő AgileBits a mai napon bejelentette, hogy az iPhone-alkalmazásuk jövőbeni verziója már tartalmazni fog egy iOS 8 bővítményt, aminek a segítségével gyakorlatilag minden alkalmazásban használhatjuk a Touch ID szenzort jelszavak beírására.

Az Apple a WWDC-n jelentette be, hogy az iOS 8-ban a fejlesztők készíthetnek bővítményeket az alkalmazásaikhoz, amik a Control Centerbe fognak beépülni. Továbbá megnyitják előttük a Touch ID ujjlenyomat-olvasó használatát. Ez egy olyan alkalmazás előtt, mint például a 1Password, hihetetlen távlatokat nyit meg.

Képzeld csak el, hogy mostantól kezdve gyakorlatilag bárhol bejelentkezhetsz a telefonodon az ujjlenyomatoddal: akármilyen alkalmazásban vagy weboldalon, csak a Control Centert kell előhúznod, és megnyomni a 1Password bővítményt. A fejlesztők készítettek egy rövid videót is az alkalmazás iOS 8-as működéséről:

Az AgileBits csapata egy blogposztban az alábbiakat írta a megoldásról:

Az Apple hihetetlen új lehetőséget adott a fejlesztőknek az iOS 8-ban: bármilyen alkalmazás használhatja a 1Passwordben tárolt jelszavakat. Ráadásul anélkül, hogy ki kéne lépnünk az alkalmazásból. Igen, a Touch ID használatával együtt. Igen, ez elképesztő.

Persze ahhoz, hogy ez működjön, a különböző alkalmazások fejlesztőinek is használnia kell a 1Password-bővítmény nyújtotta lehetőségeket. Az AgileBits-es srácok meg is osztották az ehhez szükséges kódot a GitHubon. Én sajnos nem értek az iOS-fejlesztéshez, de állítólag nagyon egyszerű a funkció implementálása.

Forrás: iMore. Borítókép: alltechnologytips.