okostelefonteszt

2016 csúcsmobiljai mérkőztek meg egymással

#HÍREK
2016. 12. 07.
iPhone 7, Google Pixel, HTC 10, LG G5, Galaxy S7, Xperia XZ. Hat csúcskategóriás okostelefon, 8 alkalmazással tesztelve. A nyertes pedig…

Nem mintha manapság már nagyon számítana az okostelefonok sebessége, hiszen a legtöbb átlagfelhasználó észre sem veszi a különbségeket, de azért negyedmillió forint körüli összeg kiadásánál az ember jobban érzi magát, ha tudja, hogy tényleg egy gyors készülék lapul a zsebében.

A Techradar rászánta az időt és egymás mellé tették az idei évben megjelent csúcsmobilokat, majd egymás után indították el rajtuk ugyanazokat az alkalmazásokat, illetve exportálásokat. A tesztben öt androidos készülék mellett természetesen ott figyelt egy iPhone 7 is. Egyelőre nem áruljuk el, hogy melyik mobil nyert, számunkra is kicsit meglepő módon hatalmas különbséggel, nézzétek meg előbb a videót. Ha az eredményhez akarsz ugrani, tekerj 1 perc 47-hez.

Fontos megjegyezni, hogy a videóban nem szintetikus teszteket végeztek, könnyen lehet, hogy például a háttértárak sebessége, jelentősen befolyásolta az eredményeket, vagy akár az androidos készülékek kijelzőjének nagyobb felbontása is. Persze nem csak alkalmazások megnyitásáról szólt a teszt, exportáltak videót Adobe Premier alkalmazásból, illetve fotókat Snapseedből, és fotót is készítettek, hogy a valós erőt is kihasználják mely a telefonokban rejlik.

Persze a miért az egy kérdés, a tény viszont, hogy az iPhone toronymagasan győzött, jól mutatja, hogy az Apple által gyártott szoftver plusz hardver párosítás és az ennek köszönhető optimalizáció hatalmas előnyt jelent még mindig az Apple számára. A fenti teszt ismét bebizonyította, hogy a 4-8 magos processzorok csak a specifikációharcban mutatnak jól, a való életben vajmi keveset számít a magok száma.