milaneseloop

2016 közepén indul az Apple Watch 2 gyártása

#HÍREK
2016. 01. 26.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a következő Apple Watch frissítés nem tavasszal, hanem majd csak ősszel lesz esedékes. Ezt igazolják a beszállítói források is.

Hazánkban még csak ezen héten pénteken indul az Apple Watch értékesítése, miközben sokan már a második verzióra várnak. Akik az új Apple Watch érkezésére számítanak márciusban csalódni fognak, ugyanis, mint nemrég kiderült a Quanta lesz az egyetlen beszállítója az Apple-nek, és csak 2016 közepén tervezik megkezdeni a tömegtermelést, ami egyértelműen egy szeptemberi érkezésre utal. Természetesen ez nem nagy újdonság, mi is úgy gondoljuk, hogy nem indítaná el az Apple Watch értékesítését hazánkban az Apple, ha két hónapra rá új terméket készülne bemutatni, arról nem is beszélve, hogy még mindig igen sok ország vár az Apple Watch bevezetésre.

Legutóbb a TechCrunch számára író Matthew Panzarino, árulta el, hogy forrásai szerint mi a helyzet:

Több dologról is hallottam (több különböző forrásból), amik arra utalnak, hogy nem lesz lényeges hardveres frissítés az Apple Watch esetében márciusban. Újabb együttműködések, kiegészítők, ilyesmik talán, de nem egy »Watch 2.0« új hardveres funkciókkal. Persze lehet, hogy tévedek, de eleget hallottam ahhoz, hogy ezt közzétegyem.

Most pedig a Quanta is megerősítette ezeket az információkat:

Az Apple eredetileg a Foxconn Electronicsnál is tervezett Apple Watch 2 megrendeléseket leadni, de végül úgy döntöttek, hogy a teljes megrendelt mennyiséget egyetlen gyártó, a Quanta kezébe adja. Mivel az Apple Watch fogyások gyengébben alakultak a vártnál, az Apple mérsékelte a rendeléseit 2015 utolsó negyedévében.

A Quanta szerint tehát az Apple kisebb mennyiséget rendelt a vártnál gyengébb Apple Watch értékesítések miatt, de azt sosem fogjuk megtudni, hogy az Apple mekkora mennyiséget tervezett eladni, mint ahogyan azt sem, hogy jelenleg hogyan állnak az eladásuk, ugyanis ezeket a számokat továbbra sem teszi közzé az Apple.

milaneseblack

Az utóbbi hetekben egyre pontosabban kirajzolódik, hogy mi várható az Apple Watch-csal kapcsolatban. Tavasszal újabb szíjak érkeznek majd, mint például a Cseh Apple oldalról idő előtt kiszivárgott fekete Milanese Loop, illetve jön egy kis szoftveres frissítés, de új hardver majd csak a szeptemberben az iPhone 7 érkezésével egy időben mutatkozik be. Mellesleg  ha így lesz, akkor beigazolódik az Apple Watch 2014 szeptemberi bemutatását követő feltételezésünk, melyben úgy gondoltuk, hogy az Apple két éves ciklusokban is frissítheti majd az óráját.