Microsoft Office

27 millió letöltésnél jár az Office for iPad

#HÍREK
2014. 05. 14.
Alig pár hete jelent meg, máris elérte a 27 milliós letöltésszámot a Microsoft iPadre szánt irodai szoftvercsomagja, az Office for iPad. A hírt Julia White Microsoft-alkalmazott jelentette be a hétfői nap folyamán egy konferencián.

Ez több mint a duplája a 12 millós letöltési számnak, amit az alkalmazás megjelenése utáni héten hozott nyilvánosságra a Microsoft. A számok növekedése tehát lassul, de ettől függetlenül elég szép eredmények ezek. Ne felejtsük azonban el, hogy ugyan az alkalmazás maga ingyenes, és a dokumentumok megtekintéséért nem is kell fizetni, de ha szerkeszteni is akarunk, akkor már szükségünk van egy Office 365 előfizetésre, mely az alkalmazásokon belül megvásárolva egy évre 99 dollárba kerül.

Éppen ezért érdekes adat lehetne, hogy a 27 millió letöltőből hányan vesznek előfizetést, de egyelőre erről nem közölt számokat a Microsoft. Utoljára áprilisban mondták, hogy 4,4 millió fizetős felhasználója van az alkalmazásnak. Persze az is lehet, hogy a letöltők nagy része már rendelkezett otthoni vagy céges Office 365 előfizetéssel, a konkrét adatokat valószínűleg csak a Microsoft ismerheti.

Forrás: Business Insider, borítókép: TekRevue.