iMac 27" 3 TB-os HDD-csereprogram

3 TB-os merevlemez-csereprogram 27″-es iMachez

#HÍREK
2015. 06. 22.
Az Apple megállapította, hogy a 27 hüvelykes iMac számítógépekbe épített, 3 TB kapacitású merevlemezek igen kis hányada bizonyos körülmények között hibásnak bizonyulhat. Az érintett rendszerek értékesítése 2012 decembere és 2013 szeptembere között zajlott.

Az Apple, illetve a hivatalos Apple-szervizek díjmentesen kicserélik az érintett merevlemezeket. Ha a termékregisztráció során érvényes e-mail címet adtál meg, az Apple automatikusan értesít a számítógéped sorozatszáma alapján, hogy téged is érinthet a probléma. Ha az Apple nem vette fel veled a kapcsolatot, de tudomásod szerint 3 TB-os merevlemezed van, add meg az Apple támogatási weboldalán az iMaced sorozatszámát, és ellenőrizd, hogy jogosult-e a programban való részvételre.

Így zajlik a csere

Az Apple azt javasolja, hogy minél hamarabb cseréltesd ki az érintett merevlemezt. Az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

Az Apple azt javasolja, hogy a szerviz felkeresése előtt mindenképp készíts biztonsági mentést az adatokról.

További információk

A merevlemez cseréje után újra kell telepítened az operációs rendszert, az egyéb alkalmazásokat és azokat az adatokat, amelyekről biztonsági mentést készítettél. A kapcsolódó útmutatót az Apple weboldalán olvashatod el.

Ha úgy gondolod, hogy korábban olyan javításért vagy cseréért fizettél, amelynek oka ez a hiba volt, érdeklődj az Apple-nél a visszatérítéssel kapcsolatban.

A világszerte elérhető Apple-program nem hosszabbítja meg az iMac számítógépek jótállási idejét.

A program az érintett iMac modellekre vonatkozik 2015. december 19-ig, illetve az adott számítógép eredeti értékesítési dátumától számított három évig, attól függően, hogy melyik a hosszabb időszak.

Forrás: Apple.