Facebook 3D Touch

3D Touch funkciókkal erősít a Facebook

#HÍREK
2016. 01. 25.
Az iPhone 6s és iPhone 6s Plus egyik legnagyobb hardveres újdonsága a 3D Touch megjelenése volt, vagyis az, hogy az érintőkijelző már a nyomás erejét is képes érzékelni. Ennek kihasználásához persze az alkalmazásfejlesztőknek is akad némi tennivalójuk, ami valljuk be, nem halad túl gyorsan.

A népszerűbb appok közül a főképernyőn az ikon erősebb megnyomásával elérhető funkciókat a legtöbb alkalmazásba elég gyorsan beépítették, a „peek” és „pop” azonban a legtöbb esetben még várat magára. Ez az a megoldás, melynek segítségével gyorsan belenézhetünk például e-mailekbe, vagy linkekbe egy weboldalon ha kicsit erősebben megnyomjuk az adott elemet, innen további funkciókat érhetünk el különböző irányú söprésekkel, még erősebb nyomással pedig megnyílik az adott tartalom.

Facebook 3D Touch

A Facebook esetében például adná magát ez, hiszen ránézhetnénk például a különböző megosztott hivatkozásokra – csak klikkvadász tartalom, vagy tényleg minőségi kontent? –, könnyen elérhetnénk a különböző funkciókat (megosztás, továbbküldés, stb.). Miért nem jutott eddig ez senkinek az eszébe? Nos, eszébe jutott már, és nagyjából múlt hét közepe óta működik is bizonyos véletlenszerűen kiválasztott iPhone 6s és iPhone 6s Plus tulajdonosoknak. Azaz „jó szokásukhoz” híven most is fokozatosan teszik elérhetővé a funkciót, rögtönzött minimál (és egyáltalán nem reprezentatív) felmérésünk alapján ez háromból egy embert érint. És hogy a többiek mikorra kerülnek sorra? A Facebook szerint a következő hónapokban fokozatosan. Igen, hónapokban: hogy miért telik ez ennyi időbe, az egy nagyon jó kérdés.

Facebook 3D Touch

Ha a szerencsések közé tartozunk akkor a képeken, linkeken és profilképeken érhetjük el az újdonságot. Ha egy profilképet nyomunk meg kicsit erősebben, az alapvető adatokat láthatjuk. A linkeknél az iOS-bel megismert előnézet ugrik be, felfelé húzással pedig a megosztás, Messengerben elküldés, másolás és Safariban megnyitás opciókat kapjuk. Ha képen csináljuk ugyanezt, a megosztás opció mellett a like, komment és jelentés lehetőségeket látjuk. Egyelőre ennyi tehát, de ha nektek is működik már a 3D Touch a Facebook-appban, és felfedeztek valami érdekességet, bátran osszátok meg a hozzászólásokban.

Forrás: iMore.