pirate2

40 éves az Apple, kitűzték a kalóz lobogót

#HÍREK
2016. 04. 01.
40 évvel ezelőtt ezen a napon alapította meg az Apple-t Steve Jobs, Steve Wozniak és Roland Wayne. A cél személyi számítógépek gyártása és forgalmazása volt. A szülinap alkalmából a kalóz zászlót is felhúzták az Apple HQ elé.

A nyolcvanas években a Mac fejlesztőcsapat tagja készítettek egy kalóz lobogót, hogy sose tévesszék szem elől Steve Jobs filozófiáját, és ne veszítsék el lázadó természetüket. 1983 januárjában a Mac fejlesztőcsapatának egyik kiruccanásán Steve Jobs így inspirálta munkatársait:

Jobb kalóznak lenni, mint beállni tengerésznek

Ezzel feltehetőleg arra próbálta emlékeztetni kollégáit, hogy bár egyre növekszik csapatuk, fontos, hogy megőrizzék a korai időszakban oly jellemző lázadó mentalitást, és ellenálljanak a bürokrácia csapdáinak.

Akkoriban egyébként nagy sikert aratott a kalóz-zászló, nem csak a munkatársak körében, de Steve Jobs-nak is nagyon tetszett. Annyira jellemző része lett az irodának, hogy akkoriban több újság is közölt róla fotót, többek között a Forbes magazin.

Bár az Apple weboldalán egyelőre semmi nem utal a negyven éves évfordulóra, Cupertinóban az Apple főhadiszállása előtti zászlórudakra felhúztak pár kalóz zászlót, ezzel tisztelegve a 40 éves múlt és Steve Jobs előtt. Íme:

ce6r45cuaaahylssss

A legutóbbi iPhone SE keynote-on láthattunk egy videót, melyben az Apple 40 évét sűritették 40 másodpercbe, ha valaki esetleg lemaradt róla akkor most lehet pótolni.

Boldog szülinapot Apple! Még legalább 40 évet!