imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szuper tablet, szuper áron

Már elérhető az új, 2018-as iPad!

Új adatközpontot nyit az Apple Kínában


Kujcsou tartományban nyitja meg új adatközpontját az Apple. Az adatok tárolását pedig tőlük szokatlan módon egy helyi adatkezelő cégre (Guizhou-Cloud Big Data Industry Co. Ltd) bízzák betartva ezzel Kína egy igen problémásnak vélt törvényét. Az Apple kijelentette, hogy nem ad hozzáférést a tárolt adatokhoz harmadik fél számára, így elvileg a biztonság változatlan marad, az Apple felhőszolgáltatásainak sebessége viszont gyorsulni fog a régióban.

Az új központ felállítása egy milliárd dolláros beruházást jelent a cég számára, ami lehetővé teszi számukra, hogy a helyi szabályokat betartva növeljék a szolgáltatás minőségét is. Habár, sokan úgy vélik a törvény valós motivációja az volt, hogy a nyugatról érkező multik hátrányos helyzetbe kerüljenek a hazai cégekkel szemben, azzal, hogy a törvényt betartva túl nagy biztonsági kockázatot vállalnak, az Apple az elsők közt volt, aki meghajolt a kommunista rendszer nagysága előtt. Kína szerint egyébként ezek a vádak nem igazak és a törvény kizárólagos célja a terrortámadások kivédése.

(via 9to5mac)

Erre vártál!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!