Cut the Rope: Time Travel

A hét ingyenes alkalmazása: Cut the Rope Time Travel

#HÍREK
2016. 04. 08.
Múlt héten a távollétemben valahogy kimaradt a szokásos pénteki hét ingyenes alkalmazása hír – ami nem akkora baj, hiszen egy nem túl izgalmas app volt terítéken. Most viszont ismét egy igazi klasszikust emelt ki az Apple, a Cut the Rope: Time Travelt.

Nem ez az első eset, hogy egy Cut the Rope játékot választanak a hét ingyenes alkalmazásának, legutóbb tavaly decemberben a Cut the Rope 2 került az App of the Week promócióba. Ez nem olyan meglepő, hiszen a ZeptoLab cuki cukorkaevő karaktere, Om Nom hatalmas népszerűségnek örvend, eddig 6 főjáték és egy spinoff jelent meg a főszereplésével, sőt, egy három évados, 28 részes animációs sorozat is készült belőle, melynek producere Tom Hanks volt.

Cut the Rope: Time Travel

A történet szerint Om Nom szokásához híven éppen egy cukorkát készül elfogyasztani, amikor egyszer csak felbukkan egy időgép, ami beszippantja a kedvenc eledelét, aztán persze főhősünket is, ahogy megpróbálja megmenteni a cukorkát. Az időgép sajnos nem a heti lottószámokat mutatja meg, de így sem kell elkeseredni, ugyanis Om Nom a múltba – és jó pénzért a jövőbe (de erről később) – utazik, ahol találkozik őseivel. Az ő életük sem sokban különbözik a jelenben megismert zöld állatkáétól: cukorkákat gyűjtenek és esznek.

A Cut the Rope Time Travelben a játékmenet ugyanaz, mint a sorozat többi epizódjában, vagyis alapvetően köteleket kell elvágnunk ahhoz, hogy a főhős hozzájusson a pályán található cukorkákhoz. Eközben érdemes minél több csillagot is összegyűjteni, ezek segítségével juthatunk ugyanis hozzá összesen 10 világhoz, egyenként 15 pályával. Ez 150 egyre nehezedő pályát jelent, úgyhogy egy ideig biztos leköt majd a játék. Olyanok vannak köztük, mint a vadnyugat, kőkorszak, reneszánsz, de a diszkókorszak is előkerül.

Cut the Rope: Time Travel

Ha mindez nem lenne elég, további két világot, a jövőt és egy párhuzamos univerzumot is kinyithatunk, ehhez azonban valódi pénzre lesz szükségünk: darabonként 2 euróra. Ha esetleg nem lenne türelmünk csillagokat gyűjtögetni, akkor 9 euróért minden pályát megvehetünk. Ha pedig bénák vagyunk, 30 euró leszurkolása után végtelen sok segítséget kapunk a kihívások megoldásához – persze így mi értelme a játéknak.

A Cut the Rope time Travel tehát a ZeptoLabhoz méltóan tele van tömve alkalmazáson belüli vásárlásokkal, de egyébként enélkül is teljesen jól és sokáig játszható, főleg, hogy most ingyen kezdhetünk bele, bár a korábbi 1 eurós ára sem volt különösebben vészes. Cukorkavadászatra fel!

• Cut the Rope: Time Travel letöltése az App Store-ból (iPhone, akciós, ingyenes, IAP)
• Cut the Rope HD letöltése az App Store-ból (iPad, akciós, ingyenes, IAP)