Infinity Blade III

A hét ingyenes alkalmazása: Infinity Blade III

#HÍREK
2015. 09. 11.
Még mindig tartanak a szerdai Apple-esemény utórezgései (nem is csoda, rengeteg újdonságot láthattunk, pedig sokat meg sem mutattak), de ettől függetlenül minden halad a régi kerékvágásban, vagyis ezen a héten is van App of the Week az App Store-ban.

Nem mindig írunk a hét ingyenes alkalmazásáról, de a mairól érdemes szót ejteni. Az első Infinity Blade még 2010-ben jelent meg, és ez volt az első Unreal Engine-t használó iOS-játék, ami a nagyszerű grafikájával egészen megdöbbentő módon nézett ki a még frissen megjelent első Retina kijelzős iPhone-on, vagyis az iPhone 4-en.

Infinity Blade III

Azt mondjuk nehéz vitatni, hogy leginkább ez volt mindig is az előnye, nem pedig a hihetetlenül változatos játékmenet, vagy a rendkívül bonyolult és csavaros sztori, de végül is a látvány talán kárpótolt ezek hiányáért. Idővel aztán érkezett a második rész is, a játék népszerűségét pedig jól jelzi, hogy három évvel az első rész megjelenése után bemutatták a harmadik epizódot is.

Az Infinity Blade III tehát még 2013-ban jelent meg, de ez nem sokat von le az értékéből, főleg most, amikor a legutóbbi, 6,99 eurós ár helyett ingyenesen juthatunk hozzá. Az alkalmazáson belüli vásárlásokért természetesen továbbra is fizetnünk kell, tehát ha gyorsabban akarunk haladni, vagy az ügyetlenségünket kompenzálnánk, továbbra is fizetnünk kell.

Infinity Blade IIIA harmadik részben ugyanúgy söprésekkel harcolhatunk, mint már a legelső verzióban is, a karakterünket pedig az úgynevezett „tap to move” rendszerben irányíthatjuk, vagyis leegyszerűsítve: oda megy, ahova bökünk. A dinamikus 3D-s világban több különböző út közül választhatunk, valamint mellékküldetésekbe is belefuthatunk a fő szál mellett. Két játszható karaktert is kapunk, a harcos Sirist és a tolvaj Isát, mindkettőjük három egyedi harcmodorral rendelkezik, és természetesen több száz különböző tárgyat gyűjtögethetünk össze.

Infinity Blade III

Az Infinity Blade III iPhone 4-től felfelé minden készüléken játszható, de ahhoz, hogy teljes pompájában ragyogjon, érdemes egy nagyobb iPhone-on, vagy akár iPaden kipróbálni – az újabb frissítésekkel már támogatja az iPhone 6 felbontását is, de természetesen az iPadeken is teljes méretben fut. Vigyázat, jól meghízott alkalmazásról beszélünk, a letöltés mérete 1,93 GB.

• Infinity Blade III letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)