nincs-jack-uristen-cover

A jack-csatlakozó halála – Képregény

#HÍREK
2016. 01. 13.
Egyre biztosabbnak látszik, hogy a jövő iPhone-jaiban nem lesz jack-csatlakozó. Az alábbi képregényt ennek a hírnek a margójára készítette a Pixel Projects.

Nemrég írtunk egy cikket arról, hogy mi várható 2016-ban az Apple-től iPhone fronton, ebben mi is kitértünk rá, hogy elég nagy eséllyel az Apple idén megválik a jack-csatlakozotól. Egy oldalon már most fut egy petíció, melyet már több mint 240 000-en aláírtak, ebben azt követelik, hogy az Apple ne szüntesse meg a jack csatit. Az alábbi képregény azt a folyamatot mutatja be, ahogy az Apple szép lassan mindent kidobált az eszközeiből amiről úgy gondolta, hogy idejétmúlt. Íme:

 

 

84 98 07 12 16

 

android

 

Jót mosolyogtunk a képregény végkifejletén, de a helyzet az, hogy az Apple igen jó érzékkel lépte meg korábban azokat a lépéseket, amik bár kisebb-nagyobb felháborodásokat váltottak ki, mégis az idő igazolta, hogy az Apple jól döntött. Említhetnénk azt is amikor Steve Jobs a Flash halálát követelte. Az internet népe egyetlen emberként hördült fel akkoriban, mostanra viszont bebizonyosodott, hogy a Flash tényleg kihalófélben lévő állatfaj. Mostanában a MacBook egyetlen USB-C portja is hasonló viharokat kavart, és borítékolható, hogy ha a jack-csatlakozó megszűnik mennyi savazást kap majd az Apple. Idővel persze könnyen kiderülhet majd, hogy az Apple jól döntött és az egész iparág szép lassan követi majd a lépésüket, a jack-csatlakozó pedig szép lassan eltűnik az eszközeinkből.