cover_sanpchat

A Snapchat új egyedi fejlesztéseken dolgozik

#HÍREK
2015. 05. 27.

A Snapchat az egyik legnagyobb sikereket elért alkalmazás jelenleg az App Store-ban. Az ötlet annyira egyedi volt, hogy sok másik cég szerette volna lekoppintani. Ezek a kísérletek inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel zárultak. Az alkalmazásban eddig egyedi volt, hogy a képeket csak pár másodpercig láthattuk, illetve, hogy az ujjunkat nem tudtuk felemelni a kijelzőről, mert különben bezárta a képet az alkalmazás. A cég viszont egy új eszközt szeretne meghódítani, ahol nem lehetne jól használni a Snapchatet a jelenlegi működési elvvel. Emellett a megújuló alkalmazásban kicsit kevesebb szerepet kapnak majd a képek, és a hangsúly inkább a videókra kerül.

Evan Spiegel, a Snapchat vezérigazgatója a tegnapi Code Conference-en bejelentette, hogy lassan lecserélik azt a megoldást, hogy az ujjunkat a képernyőn kell tartanunk. Ezzel együtt a funkciókat megtartva egy kicsit más köntösbe öltöztetnék a felhasználói felületet. A jelenlegi módszer lecserélését több dologgal is magyarázták.

Eredetileg azt akarták elérni, hogy fizikailag képtelenné tegyék az embereket, hogy képernyőképeket készítsenek. Ez a gyakorlatban természetesen nem működött, hiszen, habár fura kéztartásban, de még így is képesek vagyunk képernyőképet készíteni. A másik indok, hogy a Snapchat szeretné végre az App Store-ban látni az Apple Watch alkalmazását, és egy kis képernyőn az ujjunk eltakarná a kép vagy videó jelentős részét. A harmadik indok pedig, hogy egy hosszabb videónál elég kényelmetlen ez a módszer. Tehát, a cég döntése szerint az ujjunkkal nyomva tartós módszernek végleg mennie kell.

evan-spiegel-code-conference-2015

Véleményem szerint, jelenleg ez [a módszer] tart vissza minket a hosszabb videók támogatásától. Tehát, hogy változtatunk-e? Hát nem rontanám el a meglepetést, de benne van a pakliban.

Az Apple Watch alkalmazásról is szó volt, de a cég egyelőre óvatosan áll a témához. A fő probléma az, hogy teljesen egyedi legyen a felhasználói élmény az órán is. Éppen ezért az alkalmazás frissítése után érdemes csak várni az órás alkalmazást, mivel jelenleg még elég távolinak tűnik, hogy a snapeket óránkon is megnézhessük. Ugyanakkor a vezérigazgató pozitívan áll a témához, és szerinte nagy sikere lenne az alkalmazásnak az Apple Watch-on is.

Forrás: re/code