cover_spotify_selena

A Spotify törli a jelenlegi ingyenes szolgáltatását

#HÍREK
2015. 08. 11.

A Digital Music News értesülései szerint, a Spotify megszünteti a jelenleg 60 millió felhasználó által használt ingyenes szolgáltatását. Nem kell megijedni és egyből törölni az alkalmazást, a cég ugyanis egy új kipróbálási lehetőséget kínál a leendő felhasználóinak, de ez jóval limitáltabb lesz a jelenleginél.

A Spotify vezetősége ugyanis rájött, hogy az ingyenes verzió a legtöbb felhasználó számára bőven elegendő. Emiatt pedig a Spotify nagyon veszteségesen üzemel, és tulajdonképpen a befektetők pénze nélkül régóta csődbe ment volna. Jelenleg 20 millió aktív előfizetője van a szolgáltatásnak. Az új üzleti modell viszont kérdéses, hogy mennyire fogja ösztönözni a potenciális vásárlókat arra, hogy fizetősen használják tovább az appot. A limitáció ugyanis talán még a Spotify használatától is elveszi majd egy átlagos felhasználó kedvét.

A Spotify hamarosan egy újabb lépést tesz a kizárólag prémium szolgáltatások biztosítása felé. A döntés azt fogja jelenteni, hogy néhány zeneszám nem lesz elérhető, vagy csak nagyon rövid ideig lesz hallható az ingyenes streaminget használók számára.

Ez alapján az új rendszerben a felhasználók csak pár előre meghatározott dalt hallgathatnának meg egy-egy albumról. Elképzelhető az is, hogy nő a reklámok száma, pedig már jelenleg is idegesítő. Sajnos több információt nem közöltek, például azt sem, hogy lesz-e egyáltalán lehetőségünk átugrani egy zeneszámot. Egy biztos: így több tízmillió felhasználó élménye romlik majd. A Spotfiy hivatalos közleményt még nem adatott ki, ezért a változás pontos dátumát sem tudni, de várhatóan 2 hónap múlva lesz esedékes, amikor a zenei kiadókkal kötött szereződést kell megújítani.

Spotify vs Apple Round 2

Természetesen havi nagyjából 5 euró nem sok egy ilyen streaming szolgáltatásért, és ha tényleg ilyen módon szeretnénk a zenét hallgatni, akkor érdemes megfontolni az előfizetést. Érdemes kivárni azt az időszakot, amikor a Spotify valamiféle akciót nyújt, például legutóbb: az új előfizetőknek egy hónap áráért 3 hónap szolgáltatást adott.

Forrás: Digital Music News