Egy koncepciókép a következő Mac Próról.

Akár ilyen is lehetne a Mac Pro 2

#HÍREK
2017. 01. 11.
1119 napja nem frissült az Apple Mac Pro. Három dolog történhet idén. Vagy megszűnik a Mac Pro, vagy idén sem történik vele semmi, vagy érkezik egy nagyon durva gép.

A Mac Pro bemutatóján Phill Schiller nagy mellénnyel szólt be azoknak, akik akkoriban azt mondogatták, hogy az Apple már nem innovatív vállalat. A Mac Pro bemutatón elhangzott a “Fenéket nem tudunk innoválni” mondat, mely egyébként illett is a teljesen megújult Mac Próhoz.

Azóta semmi nem történt a Mac Próval, még egy pár száz dolláros árcsökkentés sem, mintha az Apple teljesen megfelejtkezett volna a legerősebb asztali Mac frissítéséről. Jelenleg sincs semmiféle információ arról, hogy a közeljövőben érkezhet-e egy megújult Mac Pro.

Pascal Eggert megunta a várakozást, és megrajzolta, hogy szerinte milyennek kellene lennie az új Mac Prónak. Nos, ilyennek:

Unknown-1

Néha jobb a nagyobb, ezzel egyet is érthetünk, hiszen egy asztali számítógépnél nem igazán fontos a méret.

Unknown-2 Unknown-3

A nagyobb helynek köszönhetően telepakolhatnánk a gépet SSD-vel. Sajnos ezzel az a gond, hogy  a nem alaplapra integrált SSD-k jóval lassabbak mint a beépíthető társaik.

Unknown-4

Két darab PCIe videokártya? Nyami, nem rossz, de azért ezeket valahogy hűteni is kéne.

Unknown-5

Egy picikét túlzásnak érzünk ennyi csatlakozót, de az biztos, hogy emiatt nem érné kritika az Apple-t.

Unknown-6 Unknown-7

Maga a koncepció nem rossz, de egy nagy probléma lenne ezzel a géppel. Mégpedig az hogy irgalmatlanul sokba kerülne. Mondjuk úgy nagyjából 2 millió forintba… Ez pedig egyből meg is öli a borítóképen a “kompromisszum mentes” szlogent, hiszen a megnövekedett ár, egyből egy hatalmas kompromisszum.

Az biztos, hogy a Mac Pro 2 nem lesz ilyen. Kérdés, hogy lesz-e egyáltalán bármilyen, vagy szép csendben megölik ezt a gépet és akkor egyel kevesebb terméket kellene innoválnia az Apple-nek.