App Store rekord

App Store rekordhónap volt a július

#HÍREK
2014. 08. 06.
Tim Cook is kiírta Twitterre tegnap este, hogy júliusban minden korábbi rekordot megdöntött az App Store forgalma, akár a bevételt nézzük, akár a tranzakciók számát. A növekedés tehát úgy tűnik nem áll meg, sőt.

Már csak azért is lehet érdekes ez a júliusi rekord-hónap, mivel nyáron azért hagyományosan visszaesik mindenféle forgalom, vagyis ha most ilyen ütemben növekszik az App Store, akkor az iPhone 6 bejelentése után, illetve a karácsonyi időszakban elképesztő forgalmat bonyolíthat az Apple alkalmazásboltja.

Még a negyedéves pénzügyi eredmények ismertetése során jelentette be Tim Cook, hogy 75 milliárd letöltésnél tartanak, és több mint 20 milliárd dollárt fizettek ki a fejlesztőknek összesen, aminek közel fele az elmúlt egy évben jött össze.

Az Apple leggyorsabban növekvő „termékkategóriája” egyébként az iTunes volt az előző negyedévben, a maga 12%-os forgalombővülésével. Az online zene- és alkalmazásbolt 4,5 milliárd dolláros bevételt termelt a cégnek.

Most kicsit elgondolkoztam azon, hogy vajon hány alkalmazást töltök le egy hónapban. Igazából olyan 3-4 körüli számra tippeltem, aztán megnéztem az iTunes Store-ban a fiókomnál a tranzakciótörténetet, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy júliusban a két fiókommal összesen 18 különböző appot töltöttem le iOS-re és OS X-re.

Te hány alkalmazást töltöttél le júliusban? (Megnézni úgy tudod, hogy az iTunes-ban rákattintasz az e-mail címedre a bal felső sarokban, aztán Account és utána a Purchase History-nál Se All.)

Forrás: 9to5Mac.