11086019_798947740155065_647602533_n

Ilyen az Apple titkos Apple Watch fitneszlaborja [VIDEÓ]

#HÍREK
2015. 03. 20.

Az Amerikában méltán népszerű műsor a “Jó reggelt Amerika!” stábja most betekintést nyerhetett az Apple Watch alkalmazások tökéletesítéséhez használt laboratóriumba. Nagyon ritkán enged ilyesmit az Apple, érdemes megnézni a videót.

A videóban tucatnyi Apple dolgozót láthatunk, ahogy több különféle szenzorral bedrótozva és több millió dollár értékű szerkezetekkel a hátukon végeznek edzőgyakorlatokat és fitnesz feladatokat. A labort mindeddig teljes titoktartás övezte, most először járt nem a projektben résztvevő külsős a laborban.

Mint azt látni lehet maga a terem kevésbé hasonlít egy High-Tech laborra, sokkal inkább egy teljesen hétköznapi edzőterem hatását kelti az emberben, ahol a sok futópad, szobabicikli és jógaszőnyeg mellett sok asztal és bizarr maszkok is helyet kaptak. Persze, mint az Apple-nél általában, a látszat most is csal. A laborban ugyanis úgynevezett Klíma Kamrák is helyet kaptak, melyekkel az Apple különféle időjárási körülményt képes volt szimulálni a hidegtől a forróig. Habár egy ilyen fejlett technológia mellett az ember fölöslegesnek látja, hogy a cég ténylegesen is tesztelje a terméket valós helyszíneken drasztikus időjárási körülmények között is, a cég mégis így tett és a világ legextrémebb időjárásával rendelkező helyein is ellenőrizte a Watch hibátlan működését.

Elutaztunk Alaszkába és elmentünk Dubaiba is, hogy ténylegesen kipróbáljuk az Apple Watchot az ottani körülmények között is, de szerettük volna, hogy lehetőségünk legyen egy általunk irányított környezetre is, ahol még extrémebb viszonyokat is kipróbálhattunk.

Az ötlet egyébként – hogy saját dolgozókat használnak – nekem nagyon is tetszik, mivel a tesztalanyok véletlenszerűen jelentkezhettek a nagyjából 2 éve indult tesztre, a cég különféle osztályairól. Ez azt jelenti, hogy mérnököktől a menedzserekig, a fejlesztőktől az irodai munkát végzőkig vannak ott emberek, akik nap mint nap adatokat szolgáltatnak, az aznapi edzésükről a laborban. És hát kinek ne lenne kedve egy jó levezető edzéshez, egy fárasztó nap után? De ami engem nagyon meglepett az pont itt jön a képbe:

(A dolgozók) tudták, hogy valamit tesztelnek, de azt nem tudták, hogy ez a valami az Apple Watch. Csak a maszkokat és a hozzá tartozó dolgokat raktuk rájuk, mert különben lelepleztük volna a Watch-ot.

Emelett Jeff Williams még hozzátette, hogy az egész tesztelés eredményeképp pedig összegyűjtöttek egy olyan hatalmas anyagmennyiséget  a mozgás közbeni adatokról, ami már most az egyik legnagyobb a világon.

Személy szerint, engem örömmel tölt el, hogy láthatom, mennyi energia, számadat, mérés és munka van a majd jövőben megvásárolandó Apple termékem mögött. Az még számomra viszont kérdéses lesz, hogy a harmadik féltől származó App-ok mennyire tudják majd teljes körűen kihasználni az érzékelőket, mert sajnos ezek korlátozásáról elég sokat lehet olvasni, igaz még csak pletyka szinten.