prank

Áprilisi tréfák Apple módra

#HÍREK
2015. 04. 01.

Ismét elérkezett az évben az a nap, amikor mindenki tréfát csinál valamiből vagy legalább próbál humoros lenni, legyen szó cégről vagy emberről, családtagról vagy barátról, főnökről vagy munkatársról. Most összegyűjtöttünk nektek néhány olyan trükköt, amit be lehet vetni bárki ellen.


maxresdefault

Háttérkép módosítása

Igaz el kell ismernem ez nem olyan nagy szívatás, de ha a célszemélyről készült kompromittáló kép akkor tökéletes szívatás lehet emlékeztetni őt erre, azzal, hogy beállítjuk neki a lehető legtöbb helyen háttérképnek. A szívatás egy módosított verziója lehet, hogy egy törött üveget mutató háttérképet állítunk be, ezzel halálra rémisztve az eszköz tulajdonosát. A háttérkép keresésekor ajánlom, hogy inkább egy kis karcolásról keressünk vagy készítsünk képet, az kevésbé látszik elsőre, hogy csak háttérkép. Aki igazán profi az még (persze óvatosan) megjátszhatja, hogy kicsúszik a kezéből a telefon.


maxresdefault2

Automatikus javítás

Ez egy nagyon hasznos funkció tud lenni, főleg ha éppenséggel sok fejtörést szeretnénk okozni az illetőnek, akár hosszú távon is. Kezdjük úgy, hogy belépünk a Beállításokba, ott az Általános, majd a Billentyűzet menüpontba. Ott kapcsoljuk be az Automatikus hibajavítást. Ha megvagyunk találjunk ki olyan szavakat amelyeket gyakran használ az illető és, hogy mit tudunk belőle kihozni. Ha kitaláltuk, akkor ebben a menüpontban tudjuk kijavítani, melyik rövidítést, mire cserélje ki. Ajánlom az egy szavas kifejezéseket javításra (pl. Aha), illetve olyan kifejezéseket, amik teljesen indokolatlanok vagy váratlanok (pl. “Te vetkőzz le, én hozom a turmix gépet!”). Képzeljük csak el, milyen lesz a célpontunk tekintete, amikor hivatalos ír egy üzenetet, majd elküldés után jön rá, mit is írt valójában.


swipe-to-beard

Szakáll a feloldáshoz

Az iStrategyLabs megint csak kitett magáért e jeles nap alkalmából. Erről igazából fölösleges túl sokat beszélni, csak mutassuk meg ezt a weboldalt, a kiszemelt szakállás áldozatnak, a többi menni fog magától, hiszen a weboldal maga a vicc. A legjobb élmény érdekében valamilyen iEszközről nyissuk meg az oldalt, és kezdjünk el lelkesedni a “találmányért”. A garantált sikerért egy hölgyet keressünk meg a zseniális fejlesztéssel, de lehetőleg védjük az arcunk.


IMG_1936

Az üzenet, amit soha nem kapunk meg

Na, ez már egy kicsit összetettebb. A lényeg, hogy amennyiben sokat használjuk az iMessage szolgáltatást, akkor ismerős lehet a Facebook Messangerhez hasonló működés. Tehát amennyiben chat partnerünk éppen ír, egy animációt láthatunk. De mi van akkor ha ezt az animációt küldjük tovább? Ezzel a partnerünk azt fogja hinni, hogy már órák óta gépelünk, pedig az üzenetet már elküldtük régen. Ha pedig az illető olyan, mint például én, hogy megvárom még a másik fél leírja a mondani valóját, akkor ez a szívatás tökéletes. Ahhoz, hogy az Áprilisi tréfa tökéletes legyen írjunk nekik előtte valamit, például azt, hogy “Valami nagyon fontosat akarok mondani!”, hogy biztosan figyeljen és meglegyen nyitva neki az alkalmazás, mert lezárt képernyőnél a rendszer mutatja, hogy kép fájlt küldtünk.  A részletekért és a képért látogassuk meg ezt a weblapot.

Képek: 3. kép:  BeardSwipe.me; 4. kép Apple.com