Flappy Bird

Augusztusban visszatér a Flappy Bird!

#HÍREK
2014. 05. 15.
Valószínűleg megugrik a szervizekben a törött iPhone-okkal érkezők száma, mert várhatóan augusztusban ismét visszakerül az App Store-ba az utóbbi idők legidegesítőbb, ugyanakkor legaddiktívebb játéka, a Flappy Bird.

A játékot fejlesztő Dong Nguygen A CNBC-nek nyilatkozta, hogy egy új változatát tervezi megjelentetni az alkalmazásnak, mely kevésbé okoz majd függőséget, viszont többjátékos mód is kerül bele. Dong váratlanul jelentette be februárban a Flappy Bird törlését az App Store-ból. Noha napi 50 ezer dollárt keresett vele, azt mondta, nem bírja a rá nehezedő nyomást, amit a frusztrált felhasználók irányából kap, illetve a kitüntetett médiafigyelmet.

Természetesen miután eltűnt az eredeti, rengeteg klón és hamis Flappy Bird jelent meg, az Apple próbálta becsületesen törölgetni ezeket az App Store-ból, de sok így is átjutott a rostán. Szerintem a legjobban sikerült klón, ami igazából nem is az, hanem tisztelgés Dong Nguygen munkája előtt, az a – Super Hexagon fejlesztője, Terry Cavanagh által fejlesztett – Maverick Bird. Ide kattintva játszható böngészőben (ha éppen működik a szerver), de vigyázat: még sokkal kegyetlenebb mint az eredeti!

Forrás: 9to5Mac