Apple Music Festival

Az Apple Music Festival főbb fellépőinek teljes listája

#HÍREK
2015. 09. 08.
Ha szeptember, akkor iTunes Festival, illetve új nevén mostantól Apple Music Festival. Ez az Apple rendszeresen megtartott éves zenei eseménye, ahol nagy nevek lépnek fel a londoni Roundhouse-ban, illetve világszerte az Apple-készülékkel rendelkező nézők előtt.

Idén valamiért szakítottak a korábbi hagyományokkal, és egy hónap helyett mindössze 10 napos lesz az esemény, szeptember 19. és 28. között hallgathatjuk és láthatjuk élőben a fellépőket Apple TV-n (talán már az újon?), iPhone-on, iPaden és természetesen Macen. Eddy Cue így nyilatkozott az eseményről az eredeti bejelentésben:

Idén valami egészen különlegessel készülünk a rajongóknak. Az Apple Music Festival tíz elképesztő éjszakáján a világ legjobb fellépői adják elő a legnépszerűbb dalaikat. Ráadásul élőben léphetünk kapcsolatba velük a Beats 1-on és a Connecten keresztül.

Az Apple Music Festival helyszíne, a londoni Roundhouse. | Kép forrása: Roundhouse
Az Apple Music Festival helyszíne, a londoni Roundhouse. | Kép forrása: Roundhouse

Szokás szerint most sem jelentették be egyszerre az összes fellépő nevét. Első körben négy fő névről lehetett tudni: Pharrell Williams, One Direction, Florence + The Machine és a Disclosure. Mindegyikőjükhöz tartozik egy vendégfellépő is, a One Direction esetében ez a brit Little Mix, Florence + The Machine-nél pedig James Bay.

Ezután még három nevet kaptunk (The Weeknd, Chemical Brothers és Take That), akikhez szintén tartoznak „különleges vendégek”, például Leon Bridges és James Bay. Nem meglepő, hogy a The Weeknd bekerült az Apple Music Festival meghívottjainak névsorába, hiszen hetek óta vezeti a toplistákat a Can’t feel my face című szám, legyen szó hazai vagy külföldi viszonylatról.

Mára pedig teljessé vált a főbb fellépők listája, ugyanis az Apple bejelentette, hogy az Apple Music Festival első fellépője Ellie Goulding lesz szeptember 19-én, mellette pedig a countryénekes Carrie Underwood (szeptember 21.) és a Mumford & Sons rockzenekar (szeptember 27.) is játszik majd. A teljes lista a dátumokkal tehát így alakul:

– szeptember 19.: Ellie Goulding
– szeptember 20.: Take That
– szeptember 21.: Carrie Underwood
– szeptember 22.: One Direction
– szeptember 23.: The Weeknd
– szeptember 24.: The Chemical Brothers
– szeptember 25.: Disclosure
– szeptember 26.: Pharrell Williams
– szeptember 27.: Mumford & Sons
– szeptember 28.: Florence + The Machine
Apple Music Festival fellépők

Ahogy az látszik, a közeljövőben valószínűleg még legalább öt vendégfellépő nevét is bejelentik majd.  Az első iTunes Festivalt 2007-ben a londoni Institute of Contemporary Arts-ban rendezték, azóta pedig több mint 550 előadó lépett fel több mint félmillió helyszíni, illetve több tízmillió, az eseményt online követő rajongó előtt. Szerepelt már Adele, Beck, a Coldplay, Elton John, a Foo Fighters, Justin Timberlake, a Kings of Leon, Lady Gaga, Katy Perry, a Maroon 5, Muse, Sir Paul McCartney és sokan mások is.

Az Apple Music Festival körüli történéseket, illetve a fellépők folyamatosan bővülő listáját követhetitek a fesztivál weboldalán, vagy az Apple Music Facebook-oldalán, illetve természetesen a Connecten is.

Forrás: MacRumors.