cover_tolvajok

Az ellopott iPhone-nal fotózkodtak a tolvajok

#HÍREK
2015. 08. 30.

Vannak profi szinten kivitelezett lopások, amelyekre évekig készülnek a tolvajok, és vannak olyan alkalmi bűnözők is, mint a két ohioi fiatal, akik egy padon talált iPhone-t vittek el. Arra viszont már nem gondoltak, hogy a lopott telefont visszaállítsák, vagy esetleg, hogy a felhős szinkronizálásokat kikapcsolják. 

Kelly Brown Jones a Cedar Point vidámparkban szeretett volna szórakozni, de ehelyett élete történetét sikerült összehoznia. Az egész ott kezdődött, hogy egy ismerősével elutazott Ohioba az előbb említett vidámparkba. Állítása szerint már sokszor járt itt, de eddig még semmilyen negatív tapasztalata nem volt. Egy gyengébb pillanatában viszont a padon felejtette a táskáját, amiben az iratai mellett az ő és az ismerőse iPhone készüléke is benne volt. Mire visszaértek a padhoz, a táskának már csak a hűlt helyét találták. A rendőrségen tett bejelentés után a táska megkerült, de sajnos teljesen üresen.

Haza érve az első dolga az volt, hogy az iPadjén utánajárjon a telefonnak. Ami viszont az iPadjén várta az talán még őt is meglepte. A Fotó adatfolyam ugyanis továbbra is működött a telefonján, mivel a tolvajok elfelejtették kikapcsolni azt. A kevésbé becsületes megtalálók pedig elkezdték használni a vadiúj telefonjaikat. Képeket csináltak, amik egyből felkerültek a Fotó adatfolyamba, és ezáltal letöltődtek Kelly iPadjére is.

iphone_thieves_04

A hibájukat kihasználva, Kelly saját Facebook profiljára posztolt egy bejegyzést, amihez a képeket is csatolta. Az ismerőseit arra kérte, hogy osszák meg a képeket, és ha valaki ismeri a képen látható személyeket, akkor mindenképpen szóljanak neki és értesítsék a rendőrséget. A kezdeményezés pedig igen jól halad, jelenleg 170 ezren osztották meg a bejegyzést. Remélhetőleg idővel pedig megtalálják az elkövetőket.

ipad_tolvajok2

Természetesen nem ez az első ilyen eset. Még idén történt, hogy Houstonban kaptak el két hasonló tolvajt az iCloud segítségével, amikor videóra vették a „nehezen megszerzett” pénzük történetét. Ennek az ügynek az lett a vége, hogy a rendőrség sikeresen elfogta az elkövetőket.

Forrás: Cult of Mac