iphone_popcorn

Az iOS 10.3-ban érkezhet a mozi üzemmód

#HÍREK
2017. 01. 03.
Újabb ikon kerülhet bele a Vezérlőközpont ikonjai közé, mellyel moziban kapcsolhatunk be egy új üzemmódot. Nézzük miről is van szó.

Fontos megemlíteni, hogy ez nem egy hivatalos információ, hanem Sonny Dickson tette közzé Twitteren, viszont korábban már többször is bebizonyosodott, hogy a fiatalember pontos információkkal rendelkezik.

Dickson szerint, az Apple január 10-én tervezi kiadni az iOS fejlesztőknek szánt 10.3-as bétáját, amiben benne lesz a Theater, vagyis a mozi illetve színház üzemmód. Dickson azt is elárulta, hogy az ikon egy popcornt formáz majd.

A borító képen látható elrendezés csak koncepció, közel sem biztos, hogy így néz majd ki, ezt csak mi készítettük illusztrációnak.

Mire lesz ez jó? Elvileg arra, hogy a telefon némítása mellett teljesen sötét témára változtatja az iOS-t. Tulajdonképpen a régóta rebesgetett Dark módot kaphatjuk meg végre. Ezzel az üzemmóddal végre megoldaná az Apple, hogy teljesen sötétben, mint például egy moziteremben, ne égessük ki a szemünket, ha már mindenáron rá akarunk pillantani a telefonunkra, ráadásul másokat sem zavarnánk a készülék kijelzőjének fényével. Ugyancsak jól jönne egy ilyen üzemmód, otthoni filmnézés, vagy éjszakai használat mellett, ezért nagyon reméljük, hogy Dicksonnak helyesek az információi, és a végleges iOS 10.3-ban már mi is használhatjuk ezt az üzemmódot.

iOS-10-koncepcio-1

A fekete téma miatt sokan már az OLED kijelzős iPhone-ok eljövetelét vizionálták, de szerintünk nem érdemes ennyire előre szaladni, messze van még az ősz. Sokkal valószínűbb, hogy az eddigiekhez megszokottan, csak egy újabb kényelmi funkció kerül bele az iOS-be.