i6_plus_aranyok_cover

Az iPhone 6 mérete jön be a vásárlóknak

#HÍREK
2014. 11. 17.
Annak ellenére, hogy az Apple nem hozza nyilvánosságra, hogy milyen arányban fogynak egymáshoz képest az iPhone modellek, a Consumer Intelligence Research Partner készített egy felmérést, ebből pedig megtudhatjuk, hogy a 4,7 hüvelykes iPhone 6 fogy a legjobban.

Az alábbi számok az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus arányait mutatják, az USA-ban történt első 30 nap eladásai alapján. Steven Milunovich analitikája szerint, a vásárlók 3-1 arányban választják az iPhone 6-ot az iPhone 6 Plus-szal szemben. Az első 30 napban a vásárlók 68 százaléka választotta a kisebb kijelzős iPhone-t, 23-24 százalék pedig az 5,5 hüvelykes iPhone 6 Plus-t. Számunkra igen meglepő, hogy az összes iPhone eladásból mindössze a vásárlók 8 százaléka döntött az iPhone 5s vagy iPhone 5c mellett.

i6chart

Fontos megjegyezni, hogy ezek kizárólag az amerikai arányok, világszerte ez biztosan máshogy alakul, ráadásul több modell elérhetősége is akadozik a gyártókapacitás miatt, ez is valamennyire torzíthatja ezeket az arányokat.

Magyarországon például ennél valamivel alacsonyabb az iPhone 6 Plus készülékeket vásárlók aránya. Itthon egyébként a legkeresettebb modell az iPhone 6 64 GB asztroszürke készülék, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen például itt az iMagazin szerkesztőségében, és az iSTYLE-ban dolgozó kollégák közül is szinte kivétel nélkül mindenki ezt a modellt választotta. Talán meglepőnek tűnhet, de a kollégáim közül senkinek nincs iPhone 6 Plus készüléke. Természetesen a távolabbi ismeretségi körömben jópáran választottak iPhone 6 Plus-t, de alapvetően jól látható, hogy a legtöbben az iPhone 6 mellett döntenek. Ebben talán a magasabb ár is szerepet játszik, de még valószínűbb, hogy az emberek nagy részének egyszerűen csak túl nagy az iPhone 6 Plus mérete.

Forrás: Appleinsider