imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kedvezményes akkumulátor csere!

Hozdd be készüléked bármely iSTYLE szervizbe

Az LG is nagyon szeretne iPhone kijelzőt gyártani


Olyannyira, hogy iparági források szerint hajlandó lenne akár 3,5 milliárd dollárt beledobni a projektbe. Ha ez túl nagy befektetésnek tűnne egy kétséges kimenetelű üzletbe, akkor jól gondolod, de az LG-nek van egy B terve is.

Tudjuk jól, hogy minden új iPhone-ból sok fogy. Nagyon sok. Ennek értelmében rengeteg készüléket is kell legyártani ahhoz, hogy az Apple kielégíthesse a felhasználói igényeket. Márpedig a gyártáshoz alkatrészek is kellenek, és ezek nem mindegyikét tudja előállítani magának a cupertinói vállalat házon belül, mint ahogy azt mondjuk a processzoraival megtette.

Itt jönnek a képbe a külső beszállítók, akikkel mint tudjuk, nem mindig van megelégedve a cég. Érthető módon egy ilyen beszállítón nagyon sok múlik. Ha nem tud elég alkatrészt legyártani, vagy nem megfelelő minőséget szállít le, akkor az ostor természetesen az Apple-ön fog csattani. A függőségi viszony különösen akkor kiélezett, ha történetesen nincs is más alternatíva egy-egy alkatrészre, azt csak egyetlen forrásból tudja beszerezni a vállalat.

Ilyesmi a helyzet most az OLED panelekkel is, amiket minden bizonnyal az iPhone 8-ban fogunk viszont látni. Egyedül a Samsung képes olyan minőséget és mennyiséget előállítani, amire az Apple-nek szüksége van. Ez pedig egy elég kellemetlen helyzet lehet az cupertinóiak számára, és nem csak azért, mert lényegében a legnagyobb konkurensétől kapja az alkatrészeket.

iPhone 8

Ugyanis ha mondjuk a Samu nem bírja az iramot a gyártással, akkor az Apple kénytelen lesz beletörődni, hogy az iPhone 8 gyártása is csúszni fog. Márpedig mostanában többször is előjött ennek a lehetősége. Éppen ezért biztosan örülne az Apple, ha lenne más forrása is az alkatrészeknek, hiszen így ha bármi gond adódna, akkor nem az egyetlen lábát vesztené el a cég. Nem mellesleg valószínűleg az árakat is megversenyeztethetné.

A másik oldalról meg ott vannak a beszállítói érdekek. Nyilvánvalóan hatalmas biznisz egy Apple méretű üzleti partner, akinek több százmillió darab alkatrészre van igénye. Éppen emiatt érthető az az iparági hír, miszerint az LG a tévés fókusz helyett inkább az okostelefonos OLED panelek gyártására állna át. Itt elsősorban az iPhone-ra kell gondolni. Win-win szituáció: az Apple részéről a fenti okok miatt biztosan lenne kereslet, az LG meg jól járna a gigászi igények kiszolgálása közben lehulló dollármilliókkal.

Ha minden igaz, az LG annyira komolyan gondolja elhatározását, hogy több mint 3 és fél millárd dollárt tervez befektetni a bizniszbe. De arra is van tervük, ha esetleg valami miatt az Apple-t nem érdekelné a dolog. Az LG ugyanis abban reménykedik, hogy a feltörekvő, és egyre népszerűbb kínai telefongyártók is szép lassan teljesen átállnak majd az OLED-re. Ha pedig így lesz, akkor készséggel állnak majd a felvevőpiac rendelkezésére. Ravasz.

Forrás: 9to5mac

Évkezdő ajánlatok

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!