Twelve South New Mac gyertya

Bejön az új Macek szaga? Akkor ez az illatgyertya neked való!

#HÍREK
2016. 10. 04.
Sok furcsa Apple-lel kapcsolatos terméket láttunk már, és sok mindenre fel voltunk készülve, de erre nem. Az amerikai Twelve South ugyanis bemutatta az „Új Mac gyertya” névre keresztelt termékét, mely bizony egy Mac-illatot árasztó gyertya.

Vallomással kell kezdenem: én is nagyon szeretem az új Apple-termékek szagát (illatát?). Azt az illatot, amit akkor érzünk, amikor kibontjuk a legújabb szerzeményünket. Semmi máshoz nem hasonlítható, talán még az újautó-illat rúghat labdába mellette. Hogy pontosan mi okozza a rövid időn belül elillanó szagot, arról megoszlanak a vélemények, a legközelebb valószínűleg akkor járunk az igazsághoz, ha az ózonra, a száradó ragasztókra és a forrasztásokra gyanakszunk. Az viszont tény, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki szereti.

Twelve South New Mac gyertya

Olyannyira nem, hogy a Twelve South Apple-kiegészítőket gyártó cég felismerte a piaci rést, és bemutatta a New Mac Candle („új Mac gyertya”) nevű illatgyertyát, ami állításuk szerint az új Apple-termékek illatát árasztja magából. Minden darabot kézzel öntenek a Dél-Karolinában található Charleston városában, 100%-ban szójaviaszból készül (vegán?). Az adatok szerint 45-55 órát ég, és az illatában menta, barack, bazsalikom, levendula, mandarin és zsálya jegyeket fedezhetünk fel. Ezek közül nekem egyik sem jutna eszembe az új Mac-illattal kapcsolatban, de hát nem is vagyok hivatásos orr.

Twelve South New Mac gyertya

A gyertyáért 24 dollárt kell leszurkolnunk, viszont Magyarország esetében erre még rájön a szállítási költség (kb. 22 dollár) és az ÁFA, így végül valamivel 16 ezer forint fölött áll meg a dolog. Nem olcsó, de persze még mindig költséghatékonyabb megoldás, mint egy új MacBookot vásárolni. A készlet ugyan jelenleg kifogyott (ez is mutatja, hogy elég nagy lehet az érdeklődés), de a Twelve South azt írja a honlapján, hogy még ebben a hónapban érkezik a következő szállítmány.

Mi jöhet még? Nekünk már van is egy öltetünk, amihez Roland egy illusztrációt is készített. Íme:

iSmell

Forrás: Twelve South via 9to5Mac.