samsung_store_closed

Bezárt Londonban egy nagy Samsung Store

#HÍREK
2014. 12. 29.
Nagyon rájár a rúd mostanában az Apple legnagyobb vetélytársára a Samsungra. Most épp az egyik legnagyobb londoni boltjukat zárják be.

Pár hónapja érkezett a hír, melyből kiderült, hogy a Samsung profitja 60 százalékkal visszaesett, és az is köztudott, hogy Európában megszüntetik a Samsung laptopok értékesítését.

Az utóbbi két évben a Samsung sorra nyitotta a Samsung Experience Store-okat, melyek koncepciója gyakorlatilag ugyanaz mint az Apple Store-oké. Hatalmas boltok, melyekben kipróbálható a gyártó minden terméke. Úgy látszik eddig tartott a nyitási láz, ugyanis most bezárták az egyik legnagyobb Londoni Samsung Store-t.

A hír egy Twitter bejegyzésből érkezett:

A képen jól látszik, hogy a Samsung bezárta, és már félig ki is pakolta a London Westfield Stratford City plázában található boltját. Hivatalos indoklás nincsen, mindössze annyit közölt a Samsung, hogy a maradék kilenc londoni boltban, továbbra is szeretettel várják az érdeklődőket.

A hír azért is érdekes, mert a Samsung még 2014 januárjában jelezte, hogy további 60 boltot akar nyitni Európában. Szeptemberben érkezett a hír, hogy a Samsung többé nem forgalmazza laptopjait Európában, így a mostani boltbezárás inkább azt vetítheti előre, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem bővíteni, hanem inkább szűkíteni fogja a bolthálózatát a Samsung. Ez nem is lenne meglepő, hiszen csak telefonokat és tableteket kiállítani a hatalmas boltokban nem lenne túl jó ötlet.

samsung_store_map