uj-iPod-cover

Bréking! Az Apple frissítette az iPod termékcsaládot

#HÍREK
2015. 07. 15.

Az Apple a mai napon ismét frissítette az iPod termékcsaládot. 

Az új iPod touch, iPod shuffle és iPod nano modellek mostantól arany, kék, ezüst, rózsaszín és asztro szürke színekben pompáznak. A hardver a többi modellben nem változott, de az iPod touchban a 32 bites processzort cserélték egy 64 bites A8-as procira. Ezen kívül a kamera mostantól 5 helyett 8 megapixeles, csak úgy mint az iPhone 6-ban vagy az iPad Air 2-ben. Kapott az iPhone 6-ban is megtalálható M8 chip-et is, ami a fitneszhez, a lépésszámláláshoz és az emelkedés méréséhez lesz szükséges.

iPod-touch

Előre telepített iOS 8.4-gyel érkezik, hogy egyből a vásárlás után tudjuk élvezni az Apple Music által nyújtott előnyöket. A jelenlegi modellek mellé egyébként még egy 128 GB-os modellt is kaptunk – az Apple weboldala alapján ezt azonban csak tőlük rendelhetjük meg. Ezzel az erősített hardverrel a játékok és az egész rendszer sokkal gyorsabban fog futni, a javított kamerának köszönhetően pedig minőségi képeket tudunk majd készíteni.

nano2015

Az új shuffle és nano sajnos továbbra sem kapott Apple Music támogatást. Így elég valószínű, hogy az amerikai vállalat már nem tartja annyira fontos terméknek az iPod termékcsaládot. Mint azt már írtam, az iPod touchon viszont már egyből a vásárlás után beállíthatjuk az új zenestreamelő szolgáltatást.

shuffle2015_1

Érdekesség egyébként, hogy az Apple nem az Apple Watch Sport szíjak színeihez igazította az új skálát, mint ahogy azt tette a Beats esetében. Az árak egy termék esetében sem változtak, az új iPod touch 128 GB-os modell 149 900 forint lett.