applestoretv

Brutális ára van az Apple Store bemutató kijelzőjének

#HÍREK
2016. 03. 29.
Július óta Jony Ive felel az Apple széles körű dizájn arculatáért, az általa kezdeményezett változtatások elkezdték elérni az Apple Store-okat. Most az is kiderült, hogy mennyibe kerülnek az új Apple Store-okban látható hatalmas kijelzők.

Nemrég egy új Apple Store nyílt Memphisben, és természetesen ez a bolt is már a Jony Ive által megálmodott új dizájnnal készül. Az új Apple Store-ok jelentősen eltérnek az eddig megszokottaktól. A mostanában nyíló új Apple üzletek is az eddigi vonalat viszik tovább, de egy sokkal barátságosabb formavilággal illetve berendezéssel, melyeket személyesen Jony Ive az Apple tervezőzsenije tervezett. Elég ha megnézzük a nemrég Dubai-ban és a Brüsszelben nyílt Apple Store-t, ahol a belső térben fákat is találhatunk, és a hatalmas kivetítő mellett csomó olyan megoldással is találkozhatunk amik barátságosabbá teszik a környezetet.

Memphisben az új boltban látható kijelző nagy-felbontású TV panelekből áll, és 11 méteres képátlóval rendelkezik. És mi még azt hittük, hogy a 27 hüvelykes iMac nagy…

Az Appleinsider most azt is megtudta, mennyibe is kerül egy ekkora “TV”. Tessék megkapaszkodni, 1,5 millió dollárt, vagyis nagyjából 420 millió forintot kell az Apple-nek leszurkolnia minden egyes készülékért amit az újonnan nyíló üzleteiben helyez el. Csak ahhoz, hogy ennek az ára visszajöjjön, nagyjából 5000 darab iPhone-t kell értékesítenie az Apple-nek, ami egyébként nem is olyan sok, tekintve, hogy egy-egy iPhone rajton simán elfogy ennyi készülék egyetlen nap alatt.

Red éppen Dubaiban van, és küldött nekünk pár képet az ott üzemelő kijelzőről. Ahogy a lenti képen is látszik, a teljes kijelző panel keret nélküli, tehát a videók egészen a szélekig kifutnak. Amikor Red ott volt, épp az új iPad Pro reklámvideója futott, Red pedig csak az alábbi pár szót írta a kép mellé:

Brutális!!! De fűt mint az állat.

IMG_0838

Az alábbi képet is Red küldte, ezen is jól látszik, hogy a fákkal felturbózott üzletben, mennyire monumentális hatást nyújt a háttérben az óriási videó.

IMG_0837

Valószínűleg a bejárat középső tengelyein forduló bejárati ajtók a másik drága elem. Minden bizonnyal ezeknek az ára is közelíti az 1 millió dolláros árcímkét.

IMG_0836

 

Ha mindez nem lenne elég, íme még egy kép, melyen azt láthatjuk, ahogy az aranyból készült Apple Watch gyártási fázisainak állomásait mutatják be.

IMG_0842

Bár csak saccolni tudunk, de a fenti tételeket elnézve majdnem biztosak vagyunk benne, hogy több milliárd forintba kerül egy-egy újfajta Apple Store megnyitása. Az alábbi videóban látható a Dubai-ban nemrég nyílt Apple Store belső tere.