imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

WWDC17

Itt találsz mindent, amit a WWDC-n bemutattak

Új funckókkal bővült az Instagram

“Bumeráng” móddal és egyéb jóságokkal frissült az Instagram


Az Instagram tovább snapchatesedik. Legújabb frissítése beépített élő fotóval, megjegyzésekkel és még több újdonsággal kíván kedveskedni a “sztori” funkció szerelmeseinek.

Az egyik legfontosabb talán az élő fotós újítás, ami igazából eddig is létezett, de külön telepíteni kellett hozzá a Boomerang nevű alkalmazást. Mostantól ezt is tartalmazza az alkalmazás, nem szükséges külön feltenni egy másik appot. Egész vicces kis mozgó képeket lehet vele készíteni, tulajdonképpen ez a műfaj a GIF-ekre hajaz a leginkább.

Boomerang mód az Instagramon

A feedet balra elhúzva egyből a “sztori” funkció kameráját láthatjuk. Az új funkcióválasztó gombbal – ami a felvétel indító ikon alatt van – tudod kiválasztani a Boomerang módot. Koppints a felvétel gombra, ami fotók sorozatát fogja egy mini videóba sűríteni oda-vissza lejátszva azt. Ezután azonnal megoszthatod a történeted mindenkivel.

További újdonság, hogy a történet megosztó funkcióba is lehet már embereket tagelni. Az általunk megemlített ismerősök pedig értesítést fognak kapni arról, ha usernevüket rábiggyesztjük a fotók vagy videók egyikére. Ez pontosan úgy működik, ahogy az eddig is történt a feedben.

Tagelés Instagramon

Végül pedig egy újabb lépés a teljes üzletiesedés felé. Ezentúl linkeket is el lehet helyezni ezekben a slideshowkban, persze nem akárkinek. Erre utaló információt nem kaptunk, de ez valószínüleg a “szponzorált történetek” és a Facebookos hirdetések újabb lépcsőfoka, a Messengeres promó üzenetek után.

Nézed valakinek a napi sztoriját és szeretnél róla többet megtudni? Adott esetben láthatsz alul egy “See More” feliratot, ami egy link. Ez egy teszt, ami engedélyezi, hogy a felhasználók linkeket adjanak a történeteikhez. Ha felfedezel egy új zenét a kedvenc előadódtól, vagy többet szeretnél megtudni arról a filmről, amiben egy általad kedvelt színész játszik, akkor csak koppints a feliratra vagy húzd felfelé a fölötte lévő nyilat.

See More funkció az Instagramon

Én tényleg próbáltam nem ezt gondolni, de Mark Zuckerberg és csapata egyre inkább kezdi lenyúlni a Snapchat funkcióit, azok után, hogy nem sikerült megkaparintaniuk a céget. A Story funkció, – ami már az Instagramban és a Messengerben is elérhető – rejtélyesen hasonlít a Snapchatben található MyStoryra. Titkosüzenetet is lehet már küldeni Messengerben, csakúgy, mint a Snapchatben. Arról már nem is beszélve, hogy mind a három platformon eluralkodtak a különböző villogó, figyelemfelkeltő feliratok és templatek.

A Snapchat továbbra sem veszített a népszerűségéből, miközben az Instagramot egyre többen használják. Annyira nem zavarja talán a két platform a másik érdekeit, ugyanakkor kérdés, hogy mennyire etikus úgy ahogy van lenyúlni a Snapchat ötleteit.

Forrás: 9to5Mac és Instagram

Akár 20% kedvezménnyel
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!