imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kedvezményes akkumulátor csere!

Hozdd be készüléked bármely iSTYLE szervizbe

Csöbörből vödörbe evickél az Apple az egyik legfontosabb piacán


Annak ellenére, hogy meseszerűen indult az Apple terjeszkedése Kínában, az elmúlt évek rávilágítottak: egy ilyen hatalom még a világ legértékesebb cégét is az orránál fogva tudja vezetni. Mit csinál éppen az Apple a világ legnépesebb országában?

Kína jelenleg az Apple harmadik legnagyobb piaca az Egyesült Államok és Európa után, még annak ellenére is, hogy egyre jobban halványul a kezdeti lendület. Az idei Q3-as jelentés alapján a bevételek 18%-a jelenleg innen származik. Ez igen jelentős arány, még úgy is, hogy Kínán belül a Huawei és társai jóval felülmúlták már az Apple népszerűségét. Ami már inkább aggasztóbb az az, hogy a a cupertinóiak úgy ugrálnak, ahogy a hatalom füttyent.

Kínában Apple Store nyílik

A szigorodó kontroll valószínűleg annak is köszönhető, hogy a kínai kormány egyre inkább tartalomgyártóként mintsem hardver előállítóként tekint a cégre, ez pedig a kormány szempontjából igencsak veszélyes. Ha visszatekintünk az időben, akkor első körben az iTunes Movies Store-t, majd az iBook Store-t nyírták ki, aztán eltüntették az App Store-ból a New York Times hírolvasó appját az egyik oknyomozó riportjuk miatt. Jött a felhőszolgáltatásokat működtető szerverek üzemeltetésének helyi kézbe adása, most pedig a VPN balhé, ami végleg felrakta az i-re a pontot.

Ezzel szemben az USA-ban bármit megtehet az Apple, ha akarja, akkor például szembeszállhat az FBI-jal is (ezt ők maguk is elismerték). Ugyanakkor nem harcolnak Kínával, nem szólnak egy szót sem, és talán igazuk is van, hogy nem tesznek semmit, talán nem. A Google 2010-ben hagyott fel Kínával, igaz, nekik teljesen mindegy volt, hogy jelen vannak-e vagy sem, mára a hazai szolgáltatások teljesen elöntötték a piacot, így nekik nem volt nehéz nemet mondani. Ezzel csak az a baj, hogy mindenki az Apple-től várná, hogy kiáll azon értékek mellett, amiket nagy vehemenciával kommunikál a világ bármely más pontján. A gondok pedig valószínűleg még csak most kezdődnek…

Forrás: 9to5mac

A kitiltott VPN alkalmazásokról korábban beszámoltunk nektek, Kínában egyre nehezebb elbújni a cenzúra elől, legalábbis az Apple készülékein biztosan. Szerencsére itthon nincs ilyenekre szükség, ugyanakkor egy új iPhone-ra még lehet. Ha vásárláson gondolkozol, akkor most szólunk, hogy az iSTYLE-ban kedvezményesen juthatsz hozzá az iPhone 7 és iPhone SE modellekhez.

Beoplay E8

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!