Apple Store nyílik Dubajban

Dubajban nyílhat meg a világ legnagyobb Apple Store-ja

#HÍREK
2014. 08. 21.
Múlt héten tűnt fel az Apple weboldalán pár állásajánlat, melyekben többek között Store Leadert, vagyis boltvezetőt kerestek az Egyesült Arab Emírségek területén belül. Ebből már tudni lehetett, hogy az Apple egy Apple Store nyitását tervezi az országban, akkor azonban még nem voltak információk arról, hogy melyik városban nyithat meg a bolt.

Korábban két város merült fel lehetséges célpontként: az ország fővárosa, Abu-Dzabi, illetve a legnépesebb városa, Dubaj. A közel-keleti Edgar luxus életstílus-magazin azonban tudni véli, hogy az üzlet Dubajban nyit majd, mégpedig a Mall of the Emirates bevásárlóközpontban a mozi helyén. Ráadásul ezzel a világ legnagyobb Apple Store-ja is lesz egyben. A Mall of the Emirates az ország egyik legnagyobb bevásárlóközpontja, 220 ezer négyzetméteren több mint 700 üzlet és egy – természetesen fedett – sípálya is található.

A Mall of the Emirates belülről. Kép forrása: Lipstick & Lemurs.
A Mall of the Emirates belülről. Kép forrása: Lipstick & Lemurs.

Ez lenne egyébként az Apple első boltja az országban és az Öböl-térségben is. Maga a helyszínválasztás nem meglepő, hisz Dubaj népszerű turistacélpont, illetve gazdasági és kereskedelmi központ a régióban. Plusz az Egyesült Arab Emírségek a világ 19. leggazdagabb állama.

A meghirdetett állások alapján a nyitás várható időpontja 2015 februárja lehet. Tim Cook egyébként idén februárban járt az Emírségekben, ahol például találkozott Mohammed Bin Rásid Ál Maktúm sejkkel is, aki az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke és Dubaj uralkodója. Elképzelhető, hogy a boltnyitásról is szó esett a beszélgetésen.

Szerintem teljesen logikus lépés az Apple-től a dubaji boltnyitás, az meg magától értetődő, hogy a világ legnagyobb Apple Store-ja lesz ott. Ha tényleg beszélgettek ilyesmiről Mohammed Bin Rásid Ál Maktúmmal, akkor gyanítom, ő nem is ment volna bele kisebb üzletbe, hiszen gyakorlatilag bármit látunk Dubajban, az a világ legnagyobbja/legmagasabbja/legdrágábbja, stb. Ami furcsa számomra, hogy a célpont nem a Burdzs Kalifa lábánál található Dubai Mall lett, ami a világ legnagyobb alapterületű bevásárlóközpontja a maga 502 ezer négyzetméterével. Jártam benne, elég durva.

Forrás: App Advice. Borítókép: Burj Dubai Skyscraper.