foci-EB-brexit-cover

EB-eredmények az Apple nyelvválasztó oldalán

#HÍREK
2016. 06. 24.

Nyár eleje óta a foci EB tartja lázban Magyarországot és Európát, így az Apple sem kerülhette meg, hogy ne reflektáljon a jelenleg is zajló tornára. A maguk finom módján meg is tették ezt.

Június 10-e óta tart a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság, amin 44 év után Magyarország is képviselteti magát. A magyar válogatott fantasztikus teljesítménnyel, veretlenül zárta a csoportkört, így június 26-án, vasárnap este Belgiummal mérkőzik meg, hogy a legjobb nyolc közé jusson. Rengeteg márka reklámozza magát az EB-n, a többiek, akik pedig nem tudták kifizetni reklámozás árát, mind-mind rájátszanak az EB-re. Azonban nem gondoltuk volna, hogy az Apple is egy kedves gesztust tesz az öreg kontinensen zajló torna felé. Az Apple egyik aloldalán az ország és régió kiválasztásánál ott láthatjuk Európát, az országokat szimbolizáló zászló-labdacsokkal, azonban az ABC sorrend helyett más a rendezőelv: a foci EB csoportjait látjuk, majd a nyolcaddöntő párosításait Az alábbi screenshotból jól látszik, hogy ha legyőzzük Belgiumot, akkor a Wales – Észak-Írország mérkőzés győztesével fogunk játszani:

choose-your-country-fun

Egy apró, de figyelmes és kedves gesztus ez az Apple részéről, különösen ha azt nézzük, hogy a cupertinóiak általában a saját fejük után mennek. Így elsősorban természeti katasztrófák után szoktak gyűjtést szervezni vagy jótékonykodni, vagy kifejezetten az USA-ban hangsúlyos eseményeket, megemlékezéseket karolnak fel, pl. amikor Muhammad Ali halálakor lecserélték weboldaluk borítóképét.

A vicces nyelvválasztó azonban csak a főbb európai országok Apple oldalán (brit, német, francia, spanyol, olasz) működik, a kisebbeknél, mint a cseh, magyar, vagy akár a portugál Apple oldal, nincs ilyen lehetőség. Nem baj, azt hiszem mi e nélkül is tudjuk, hogy hogyan állunk és kivel játszunk.

Forrás: Marketing Morzsák