Apple Pepsi

Korábbi Pepsi palackozóüzemet bérelt ki az Apple

#HÍREK
2016. 03. 02.
Újabb épülettel bővült azon létesítmények sora, melyek az Apple Sunnyvale-beli jelenlétét erősítik. A cupertinói cég most egy korábban a Pepsi által palackozóüzemnek használt ingatlant bérelt ki.

Jön az Apple-kóla, esetleg a harmincdolláros iWater? Nem valószínű. Ugyan a szóban forgó épületet a Pepsi korábban valóban arra használta, hogy üvegekbe töltsék az üdítőitalaikat, az Apple feltehetően teljesen más céllal kötötte meg a bérleti szerződést még tavaly novemberben. Hogy pontosan mihez kezdenek az új épületben, azzal kapcsolatban leginkább csak találgatások vannak, de a korábbi hírek szerint Sunnyvale a központja az Apple autóval kapcsolatos kísérletezgetésének.

A közel kilencezer négyzetméteres épület a Kifer Road 960 szám alatt található, a bérleti szerződést pedig a Silicon Valley Business Journal egy szemfüles újságírója találta meg a megyei jegyző hivatalában. Némi iróniát is beleláthatunk a helyzetbe, hiszen az Apple-t egy évtizedig vezette a Pepsitől Steve Jobs által elcsábított John Sculley, aki később kirúgta a legendás alapítót.

A 960 Kiefer Road a Goolge Street View-n.
A 960 Kiefer Road a Goolge Street View-n.

Az 1957-ben épített ipari létesítményt 2013-ig bérelte a Pepsi, a szerződés lejárta óta pedig üresen állt. A jelek szerint sok befektetést nem tervez a helyszínen az Apple, legalábbis a hatóságoknál eddig semmiféle átalakítási vagy építési engedélyeztetést nem indítottak el. A Silicon Valley Business Journal egyébként megkereste az Apple-t a felfedezéssel kapcsolatban, a cég azonban szokás szerint nem reagált a kérdésre.

Nem ez az egyetlen épület Sunnyvale-ben, amit ismeretlen célból bérel az Apple. Kb. 8 percnyi sétára, a Kiefer Road 1160-1170 szám alatt található 7500 négyzetméteres ingatlant is a cupertinóiak használják jelenleg, sőt, ehhez képest az utca túloldalán, a 3689-es szám alatti 13 ezer négyzetméteres irodaházat is ők bérlik. A városban van továbbá az a titokzatos garázs, ahonnan egyre többen vélnek furcsa hangokat hallani, de egy korábbi FedEx-raktárat és egy mikrocsipgyártó üzemet is átvettek a közelben.

Az Apple által használt épületek a közelben, középen a korábbi Pepsi palackozóüzem.
Az Apple által használt épületek a közelben, középen a korábbi Pepsi palackozóüzem.

Most már több mint egy éve rendszeresen előkerül a téma, miszerint az Apple a színfalak mögött autófejlesztésbe fogott. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk szerint a Szilícium-völgyben nyílt titok, hogy min ügyködnek Sunnyvale-ben, de Tim Cook is több ízben adott sejtelmes nyilatkozatokat a témában. Az összes Apple Carral kapcsolatos hírünket itt olvashatjátok.

Forrás: Silicon Valley Business Journal via 9to5Mac.