Ez lesz az Apple Campus 3?

Egy űrhajó nem elég!

#HÍREK
2015. 10. 02.
Több mint egy éve folyik az Apple új főhadiszállásának, vagyis az Apple Campus 2-nek az építkezése. A munka valószínűleg még legalább egy évig folyik majd, mire beköltözhet a több mint 12 ezer alkalmazott a a 260 ezer négyzetméteres kör alakú irodaházba.

Az Apple folyamatosan nő, így érthető, hogy az Apple Campus 2 építése mellett hosszabb távra is terveznek. A Silicon Valley Business Journal értesülései alapján a következő irodakomplexum helyszíne a szintén kaliforniai Sunnyvale lesz, mely nem messze található a jelenlegi cupertinói székháztól. Az Apple állítólag már tárgyal a Landbank Investments LLC nevű céggel egy 72 ezer négyzetméteres épület bérléséről.

Central-Wolfe-Apple-Campus-2

Az amőba/virág/pacni (megfelelő aláhúzandó, egyéb ötlet a hozzászólásokban) alakú épület első ránézésre is az Apple Campus 2-höz hasonlóan érdekes megjelenéssel rendelkezik, ami szokatlan arrafelé – erre utal a weboldalának címe is, a NotAnotherBox.com. Ha az Apple nem tér el az eredeti tervektől, egy több mint 8 ezer négyzetméteres tetőkertre, valamint több kilométernyi bicikliútra és ösvényre is szert tesznek a 7,3 hektáros területen.

Central-Wolfe-Apple-Campus-1

A jóváhagyott tervek alapján az épületegyüttes három részből áll majd, melyek egy központi udvar köré szerveződnek, a falaik pedig hullámszerűen íveltek, vagyis folytatják azt az Apple Campus 2 által megkezdett hagyományt, miszerint az Apple valamiért nem kedveli az egyenes vonalakat, ha épületekről van szó. Az autókat a föld alá, illetve egy félig-meddig szem elől elrejtett parkolóházba száműzik.

Central-Wolfe-Apple-Campus-3

A Central & Wolfe campus további 3000 Apple-dolgozónak adhat majd helyet ha elkészült, azonban határidőkről egyelőre nem esett szó, és az építkezés sem kezdődött meg, vagyis még akár a tervek is változhatnak időközben. Az új irodaépület természetesen ismét feltüzelte az Apple-autó körüli pletykákat, egyesek úgy vélik, hogy ez a részleg foglalja majd el az irodákat.

Central-Wolfe-Apple-Campus-4

Silicon Valley Business Journalnak sikerült megszólaltatnia egy igazi szakértőt is, Robert LaBouff, az Off the Stick Kabob Grill (vagyis a szemközti gyrosos) társalapítója ezt nyilatkozta a lapnak a projektről:

Elég jól néz ki – egyértelműen innovatív épületnek tűnik.

Central-Wolfe-Apple-Campus-5

Forrás: Silicon Valley Business Journal via Cult of Mac. Képek és borítókép: NotAnotherBox.com.