Tim Cook

Egyre kevesebbet ér egy ebéd Tim Cookkal

#HÍREK
2016. 04. 26.
Immáron negyedik éve lehet licitálni egy ebédre Tim Cookkal, az Apple vezérigazgatójával. Az árverésből befolyó összeget jótékony célra fordítják, a korábbiakhoz hasonlóan idén is a Robert F. Kennedy Human Rights emberi jogokkal foglalkozó alapítvány kapja majd meg – itt lett egyébként néhány hete az igazgatótanács tagja Tim Cook.

Az ebéd becsült értéke 100 ezer dollár, de ennél az elmúlt években lényegesen többért kelt el az aukción – bár az összeg folyamatosan csökkent 2013 óta. Az első évben, talán az újdonság erejének köszönhetően valaki 610 ezer dollárt (mai árfolyamon közel 170 millió forintot) adott a találkozóért. 2014-ben már csak ennek alig több mint a fele, 330 ezer dollár (91 millió forint) folyt be az árverésből, míg tavaly nagyjából két héttel az auckió vége előtt adták le a győztes licitet 200 ezer dollárral. Ha ez a tendencia folytatódik, még az is lehet, 1-2 évtizeden belül Tim Cook fizet azért, hogy valaki hajlandó legyen ebédelni vele.

Tim Cook ebédaukció
Az auckió a Charitybuzz oldalán.

Jelenleg 125 ezer dolláron áll az árverés, és ugyan még 9 napig lehet licitálni, a tavalyi eredmények alapján ez nem biztos, hogy sokkal feljebb fog kúszni. De mit is kapunk várhatóan 30-40 millió forintért? Először is, legfeljebb egy órán át ebédelhetünk Tim Cookkal az Apple cupertinói főhadiszállásán. Ha megnyerjük az árverést, akkor a következő egy éven belül kerül megrendezésre a találkozó, egy, a feleknek kölcsönösen megfelelő időpontban. A leírásban azt olvashatjuk, hogy megpróbálják a lehető leghamarabb tető alá hozni a találkozót, viszont ha ügyesen húzzuk az időt, akkor talán már az Apple Campus 2 területén ehetünk a Caffé Macsben vagy valamelyik lángososbódénál.

Tim Cook
Tim Cook

Az ár már tartalmazza az étel árát, viszont nincs benne az útiköltség és a szállás, de vihetünk magunkkal egy vendéget is. Őt ráadásul egy meg nem nevezett Apple-bemutatóra is meghívhatjuk, ugyanis az ebéd mellé jár két VIP-belépő is, melyekkel Tim Cook vendégeként vehetünk részt egy keynote-on. Hogy ez a soron következő WWDC-re, vagy esetleg az ősszel esedékes iPhone-bemutatóra vonatkozik-e, azt sajnos nem lehet tudni a leírásból. Ha szívesen adakoznánk, de nem szimpatikus Tim Cook, akkor sincs probléma: több hírességgel is találkozhatunk a Robert F. Kennedy Human Rights által szervezett árveréssorozat keretében. Köztük van például Harrison Ford, George Clooney, Patrick Dempsey és Morgan Freeman is.

FRISSÍTÉS: Úgy tűnik, megfordult a trend, ugyanis idén 515 ezer dollárt ért az ebéd Tim Cookkal.

Forrás: MacRumors. Borítókép: Charitybuzz.