spotify

Elérte az 50 millió előfizetőt a Spotify

#HÍREK
2017. 03. 06.

Elérte az 50 milliós előfizetői lélekhatárt a Spotify, amivel toronymagasan vezeti a piacot a maga kategóriájában. A cég Twitteren osztotta meg, hogy egy újabb mérföldkövet sikerült elérniük, mindössze néhány hónap alatt plusz 10 millióval növekedett az előfizetőik száma.

Az Apple Music 2016 decembere környékén érte el a 20 millió előfizetőt, ezzel második lett az örök ranglistán. Persze össze sem hasonlítható a két szolgáltatás, mivel a Spotify 8 éve jelen van a piacon, míg a cupertinóiak zenei biznisze mindössze másfél éve zakatol. Az viszont jól látszik, hogy a két rivális látványosan lehagyta a többi konkurenst, így a Deezer, a Tidal, az Amazon és a Google szolgáltatásai is csak sokadrangúak maradtak.

apple_music.jpg

Miközben az Apple-nek már volt egy igen komoly zenekedvelő felhasználói bázisa az iPod majd az iTunes Store révén, addig a Spotify szolgáltatását szinte a nulláról építették fel több, mint 8 évvel ezelőtt. Felhasználók számát tekintve jelentős a svédek előnye, azonban az sejthető, hogy az Apple-nek nem égető kérdés az azonnali és nagy mennyiségű bevétel az Apple Music-ból. Mindazonáltal az utóbbi időben a cégnél többször kihangsúlyozták, hogy rohamosan nő a szolgáltatásokból befolyt jövedelmük.

spotify

Azt nehéz lenne megjósolni, hogy hosszú távon melyik cég lesz a befutó, hiszen a Spotify-nak hamarosan több nagyobb lemezkiadó céggel is újra kell kötnie a szerződéseit, illetve szeretnék még a közeljövőben bevezetni a CD minőségű zenék streamingjét is, sőt, tervben van a tőzsdére lépés lehetősége is. Emellett az Apple nem tartja közvetlen konkurensnek a Spotify-t, és ők nem is kifejezetten csak a zenékre koncentrálnak. Tavasszal egyből 2 új saját gyártású sorozatuk indul: a Carpool Karaoke és Planet of the Apps.

Forrás: Cult of Mac