slide to unlock

Elhagyja az Apple-t a “Slide to Unlock atyja”

#HÍREK
2014. 04. 10.

Az Apple kezelőfelületekért felelős igazgatója, Greg Christie elhagyja a céget, miután állítólag egyre kiélezettebb a viszony közte, és a legendás formatervező Jony Ive között, aki 2012 végétől felügyeli Christie csapatát, miután Scott Forstall távozott a cégtől.

Christie közvetlen főnöke az iOS és OS X fejlesztéséért felelős Craig Federighi volt (tudjátok, a magas ősz pasas, akinek mindig iszonyatosan remeg a keze a keynote-okon demó közben). Christie csapata kapta meg a feladatot hogy tervezzék át az iOS kezelőfelületét, és ebből adódtak az ellentétek közte és Ive között, ami végül ahhoz vezetett, hogy állítólag Jony Ive többször is őt megkerülve intézett dolgokat. Greg Christie távozása után a szoftverek dizájnjáért is Jony Ive lesz a felelős, és ezentúl hozzá tartozik a szoftver dizájner csapat is Federighi helyett.

Jony IveChristie idén 18 éve dolgozott az Apple-nél, és egyike volt azoknak az alkalmazottaknak, akik nevéhez köthető az első iOS elkészítése, és őt idézték be az egyik Apple-Samsung perben is, mint a Slide to Unlock (elcsúsztatás a feloldáshoz) funkció feltalálóját, de ezen kívül is több száz Apple szabadalomhoz köthető a neve. Egyelőre nincsenek hírek arról, mihez kezd ezek után.

iOS evolúció

Scott Forstall távozása után még arról beszélt Tim Cook, hogy mennyire fontos az együttműködés és egyetértés a cégen belül, valamint természetes folyamatnak tekinti azt, hogy a szoftverek és hardverek fejlesztése annyira szorosan összekapcsolódjon, hogy egy ember legyen felelős értük.

Személy szerint én kíváncsi leszek arra, hogyan bírja majd a strapát Jony, mert kívülről lassan úgy tűnik, hogy az egész céget ő viszi el a vállán. Nyilván rengetegen dolgoznak alatta, és ő csak a főbb döntéseket hozza, de még így is több mint kétszer annyi munka szakad a nyakába mint korábban. Reméljük ez nem megy a zseniális munkája rovására.

Forrás: MacRumors