iMessage App Store

Elindult az iMessage App Store

#HÍREK
2016. 09. 13.
Itthoni idő szerint ma kora este jelenik meg az iOS 10, ami az utóbbi idők (az Apple szerint minden idők) legnagyobb iOS-frissítése lesz. Az rajt előtt a bétát használók számára már el is indult az iMessage App Store.

Az iOS 10 egyik legnagyobb dobása a rengeteg újdonságot kapó beépített üzenetküldő szolgáltatás, az iMessage. Felsorolni sem egyszerű az új funkciókat: írhatunk kézzel, láthatatlan tintával, aktiválhatunk különböző animációkat, az elküldött linkeknek láthatjuk az előnézetét, a tapback funkcióval egy koppintással hat gyors „válaszmatrica” közül választhatunk, rajzolhatunk a fotókra és videókra, a szavakat emojikra cserélhetjük. Kihagytam valamit?

Ha mindez nem lenne elég, akkor még kiegészítő alkalmazásokat, játékokat és matricacsomagokat is letölthetünk az új iMessage-hez. Hohó, az ötlet azért nem újdonság, kaphatják fel sokan a fejüket. Így is van, a Facebook Messengerben egy ideje már találkozhattunk hasonlóval, szóval a lényeg tulajdonképpen ugyanaz lesz, mint ott.

iMessage App Store

Az iMessage App Store-t a rendesen átszabott Üzenetek alkalmazásból érjük majd el a kis app ikonra koppintva a szövegmező mellett, majd a bal alsó sarokban található négy lekerekített téglalapra, végül a plusz gombra bökve. Eléggé el van rejtve tehát, innen viszont a jól megszokott App Store felületet láthatjuk majd, ahonnan a különböző kiegészítőket tölthetjük le, ezek között vannak fizetős és ingyenes megoldások is.

A fejlesztők nem unatkoztak, jó pár játékot, például sakkot vagy amőbát tölthetünk le, vannak matricacsomagok a híresebb karakterekkel (Pac-Man, Star Wars, Disney, Crossy Road, Angry Birds, Hello Kitty és persze Mario), de amerikai felhasználóknak praktikus appokat is találunk, amivel például pénzt küldhetünk a beszélgetőpartnereinknek. A matricák egyébként a rendes App Store-ból letölthető alkalmazások részét is képezhetik, vagyis a jövőben valószínűleg egyre több játékhoz jár iMessage-matricacsomag is.

iMessage App Store

A fenti funkciók tehát az iOS 10-ben megjelenő új Üzenetek appban érhetők majd el. Hogy mikor jelenik meg az iOS 10? Ma! Bizony, már csak néhány órát kell várnunk, ha az Apple tartja magát a korábbiakhoz, akkor este 7 óra körül már neki is ugorhatunk a letöltésnek – ha bírják a szerverek. Mindenesetre természetesen azonnal hírt adunk arról, ha elérhető a frissítés.

Forrás: AppAdvice.