4kgame

Elképesztő grafikus teljesítményre lesznek képesek a jövő iPhone-jai

#HÍREK
2017. 03. 09.

Az Imagination Technologies bejelentette vadiúj architektúra fejlesztését, amire az új grafikus chipek épülhetnek majd a jövőben. A PowerVR Furian brutális teljesítménynövekedést kínál, amiből az elkövetkezendő iPhone-ok sem fognak kimaradni.

A PowerVR Furian 70-90%-os grafikai javulást fog eredményezni, ám ami ennél is jobb: érkezik a 4K videótámogatás AR-ral megspékelve. Az új architektúrára épülő chipekre azonban várnunk kell még egy kicsit, ugyanis a Series 8XT-t majd csak valamikor az év közepén fogják bejelenteni és valószínűleg csak jövőre fog megjelenni.

iphone8_concept_cover

A jelenlegi Series7XT sem kispályás darab (ilyen van a jelenlegi iPhone 7 és iPhone 7 Plus modellekben), de az új grafikus gyorsító elképesztő növekedést fog jelenteni a grafikai számításokat tekintve. Az Apple és az Imagination Technologies régóta szoros partneri kapcsolatban állnak, szóval simán elképzelhető, hogy összedolgoznak a mérnöki kezek a két cégnél – a legjobb eredmény elérésének érdekében.

Tim Cook az utóbbi 1-2 évben többször rávilágított, hogy komoly AR fejlesztéseken dolgoznak az Apple-nél, ami kapcsán mindig rendkívül izgatott állapot fogja el, bármikor is beszéljen róla. Valószínűleg ő már régóta tud olyan dolgokat, amiket mi még nem. Ha az idei iPhone-tól várt állítások bejönnek és valakinek esetleg ez még mindig nem lenne elég, akkor a Series8XT-vel garantáltan olyan dolgokra lesznek később képesek az iPhone-ok, amire soha nem is számíthattunk volna.

tervrajz

Az AR egyre trendibb, a 4K pedig megjelenítők szempontjából egyre olcsóbb, szóval úgy tűnik, semmi akadálya annak, hogy 1-2 éven belül mindenki ilyen csodaketyerékkel a zsebében rohangáljon – ami egy újabb mérföldköve lehet a számítástechnikai ipar rohamos fejlődésének.

Forrás: MacRumors