Touch ID

Ellenállóbb Touch ID-szenzorok érkezhetnek

#HÍREK
2014. 06. 23.
A China Times szerint a jelenlegi Touch ID-szenzorokat gyártó TSMC növeli az Apple iPhone 5s-ben bemutatkozó ujjlenyomat-olvasójának gyártókapacitását. Az eddigi mennyiséget 2014-ben 233%-kal növelnék, összesen évi 120 millió darabra.

Valószínűleg nem számol az Apple kétszer annyi eladott iPhone-nal mint 2013-ban, így a kapacitásnövelés azt jelentheti, hogy a később megjelenő új iPad Airekbe és iPad minikbe is belekerülhet a szenzor. A híresztelések szerint nem csak a mennyiség nőne, hanem a Touch ID strapabíróságát is növelnék. Ez utóbbit én egyelőre nem tudom elképzelni, nem nagyon találkoztam még sérült Touch ID-jú iPhone-nal, jelenleg is rendkívül ellenálló zafírkristály borítja ugyanis a szenzor felületét.

A források szerint a TSMC július első felében szállítja le az Apple-nek az első adag újfajta szenzort. A Touch ID-ra nagy jövő várhat, hiszen a WWDC-n az Apple bejelentette, hogy megnyitja a fejlesztők előtt az ujjlenyomat-olvasó használatát, vagyis az iOS 8-ban már külső alkalmazások is használhatják azonosításra az érzékelőt. Ezen kívül Tim Cook még régebben finoman célzott rá, hogy akár mobilfizetésekre is alkalmas lehet a technológia.

Forrás: MacRumors, borítókép: Apple.