New_imac

Előrendelhető a Retina 5K kijelzős iMac

#HÍREK
2014. 10. 16.

Bár várható volt, de biztosra nem fogadtunk volna, hogy az Apple a mai nap folyamán bemutatja a Retina kijelzős iMac asztali számítógépet. 5120×2880 pixeles felbontásával 27”-es kijelzője a világ legnagyobb felbontású monitora. Ráadásul 30%-kal kevesebbet fogyaszt mint elődje.

A Retina kijelzős iMac a Retina kijelzős MacBook Próhoz és az iPhone-okhoz és iPadekhez hasonló gyönyörű képminőséget biztosít. A hatalmas felbontás 67%-kal több pixelt jelent, mint a 4K-kijelzők esetében. Gondoljunk csak bele, egy-az-egyben kifér a kijelzőre egy 4K videó egy videoszerkesztő szoftverben úgy, hogy mellé tudjuk tenni még a különböző gombokat, idővonalat, menüket.

Unknown-1

Az alapmodell 3,5 GHz-es négymagos Intel Core i5 processzort tartalmaz, de egyedi rendelésre akár 4,0 GHz-es négymagos Intel Core i7 processzorral is kérhetjük. A grafikáért az alapmodellben egy AMD Radeon R9 M290X felel, ami 2GB GDDR5 videómemóriát tartalmaz, de némi felárért cserébe M295X modellel is kapható, ami már 4GB videómemóriát tartalmaz.

Memória tekintetében nem történt változás, összesen 32 GB memóriát kérhetünk az új iMac-ekbe is, de lássuk be, ez eddig sem bizonyult kevésnek. Az alap háttértároló ezúttal már nem egy mezei merevlemez, hanem egy 1TB-os Fusion Drive, ami a merevlemez és a Flash háttértároló technológiákat ötvözve hívatott a sebességet és a kapacitást illető igényeket relatíve költséghatékonyan kiszolgálni. Fusion Drive esetén maximum 3TB, tisztán Flash alapú háttértárolóval pedig 1TB-tal gazdálkodhatunk.

Az új iMac tehát külsőleg nem változott ugyan, de a Retina 5K kijelző és az új videókártya és processzor opciók miatt komoly előrelépést jelent. Akik kedvet kaptak az új Retina 5K kijelzős iMac-hez, már elő is rendelhetik az iSTYLE Webáruházban.