apple_zuzas

Ennél durvábbat ma nem fogsz látni

#HÍREK
2016. 09. 30.
Egészen elképesztő dolgot vettek videóra, amikor egy fiatal férfi több millió forint értékű iPhone-t zúzott darabokra kővel pétanque acélgolyóval a kezében egy Apple Store-ban.

Az alábbi – a nyugalom megzavarására alkalmas – videókat Dijonban rögzítették Franciaországban az ottani Apple Store-ban. Ahogy a videón is látszik, egy fiatalember egyszer csak sorra kezdi el szétverni a demókészülékeket. Az első videón látható, közben azt is elmondja miért is tette ezt.

Miután jópár iPhone-t és iPod touchot összetört, elmondja, hogy mindezt azért tette, mert vásárolt egy Apple terméket, ezt valamilyen okból visszavitte és szerette volna visszakapni a készülék árát. Az Apple visszautasította a kérését, ezért lett dühös. Az nem derül ki, hogy problémája volt-e a termékkel, vagy csak szimplán meggondolta magát. Az Európai Uniós törvényekre is hivatkozik, illetve a civilek jogait emlegeti, mielőtt kisétál a boltból.

Ezután a biztonsági őrök elől megpróbál elmenekülni, miután pedig feltartóztatják, az egyik őrt elkezdi fojtogatni. A menekülésnek természetesen semmi értelme nem volt, hiszen a kamerák felvették jó minőségben az arcát, de a törés zúzásnak sem volt sok értelme, mert az Apple biztosan be fogja hajtani rajta a kárt, ami a videót elnézve sok ezer euróba fog fájni, főleg, hogy a méregdrága asztalokat is sikerült tönkretennie.

A törvények szerint egyébként csak akkor van lehetőség visszakérni egy termék árát, ha azt online vásároltuk meg. Sokan azt hiszik, hogy ha három napon belül visszaviszik a boltban vásárolt terméket, akkor az üzlet köteles visszaadni a vételárat, de ez nem így van, valószínűleg emberünk is ezt nézte be, amikor az elégedetlenségének kifejezésére ezt a módszert választotta.