Stagnál az iOS 8 cover

Ennyi ember frissíti az iOS-t rendszeresen

#HÍREK
2015. 09. 16.

Nagy nap a mai, hiszen estefele érkezik az iOS 9.0, és ezzel együtt a watchOS 2.0. Érdekes lehet megvizsgálni, hogy hányan is frissítik ilyenkor a rendszerüket. Te köztük vagy? Azt, hogy hányan frissítenek, úgy lehet lemérni a legjobban talán, ha megnézzük, hogy a kompatibilis eszközök hány százalékán fut jelenleg iOS 8. Ezt az adatot rendszeresen közli az Apple, hiszen az App Store ezt rendszeresen figyeli, és ezért az adatok bizonyosan pontosak.

Tavaly három héttel az iOS 8 hivatalos indulása után körülbelül a felhasználók 47%-a töltötte le a legújabb operációs rendszert. Ez a szám hónapokig nem nőtt, hiszen rengeteg hiba jelentkezett az első frissítéssel, amit pár órán belül vissza is vont az Apple. A felhasználók pedig a rossz tapasztalat miatt nem szívesen frissítettek. Azóta viszont sok idő eltelt, megérkezett az Apple Watch, sőt az iOS 8.4-gyel az Apple Music. Ezért várhatóan a felhasználók aránya is megváltozott. Ez tényleg így van, ugyanis jelenleg a kompatibilis eszközök 87%-a iOS 8-at futtat, az Apple adatai alapján.

14277-9678-150916-iOS8-l
Az Apple hivatalos adatai. alapján.

 

Szokás szerint most is megnéztük, hogy vajon az olvasóink hasonló arányban oszlanak-e meg, mint az Apple mérésében. Érdekesség, hogy mobilról érkező olvasóink 85%-a használ iOS-es készüléket (főként iPhone-t), 13% Androidot, a többi mobil operációs rendszer részesedése pedig mind 1% alatt van. Az iOS részesedésénél viszont nagyon meglepődtünk. Jelenleg ugyanis majdnem 7%-a a megtekintéseknek iOS 9 vagy iOS 9.1 bétát használ. 87%-a az olvasóknak iOS 8-at, 3% iOS 7-et, a maradék 3% pedig még ennél is régebbi mobil operációs rendszert használ.

iMagazin olvasók eloszlása operációs rendszer szerint.
iMagazin olvasók eloszlása operációs rendszer szerint.

Az iOS 9 valamikor a délután folyamán, esetleg este lesz elérhető. A frissítéskor a rengeteg felhasználó miatt a szerverek lassabbak lehetnek, így több időt is igénybe vehet a frissítés, ezért talán érdemes lehet pár napot várni, mielőtt frissítenénk. Természetesen az iMagazin megpróbálja minél előbb jelezni, ha elérhető a hivatalos iOS 9.0, ezért érdemes rendszeresen figyelni az oldalt.