Apple logó

Eredeti Apple-logókat árvereznek el

#HÍREK
2014. 05. 19.

Nagy álmod volt, hogy szerezz egy logót az Apple Cupertinóban található székházáról? Akkor most itt a lehetőség, ugyanis két klasszikus szivárványos logót árverez el a Bonhams aukciós ház.

Az Apple 1977 és 1997 között használta a szivárványszínű almalogót, amelyet Rob Janoff tervezett a Newton-rajz leváltására, mely a cég korábbi – letisztultnak csöppet sem nevezhető – emblémája volt. Ez a szivárványszínű logó került aztán az Apple II-től kezdve a Newton-on át a késő ’90-es évekig az összes Apple-termékre. A logó kifejezetten Steve Jobs kérésre kapta ezeket a színeket, amivel egyrészt emberközelibbé szerették volna tenni az Apple-t, másrészt ki akarták hangsúlyozni, hogy az Apple II képes színeket kezelni.

Forrás: Bonhams
Forrás: Bonhams

Most két logót árvereznek el, melyeket 1997-ben távolítottak el az Apple cupertinói főhadiszállásáról, és a cég egy régi alkalmazottjának adták oda őket. A nagyobbik 117×124 cm méretű, és 4 cm vastag habból készült, színes vinyl csíkokkal. A másik 85×91 cm, és 15 cm vastag üvegszálas anyagból van. Az aukciós ház mindkettőnél megemlíti, hogy az időjárás bizony hatással volt rájuk, ezért fakók, néhol kopottasak és repedezettek.

Ha valaki a történelem ezen darabjait szeretné magáénak tudni, elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a kikiáltási ár 10 és 15 ezer dollár (2,2-3,4 millió forint) között mozog. Az árverést június 4-én rendezik New Yorkban.

Forrás: The Verge.