cover_ipadmini4

Érkezhet az osztott képernyős iPad mini 4?

#HÍREK
2015. 08. 12.

Érdekes dologra figyelt fel egy külföldi szoftverfejlesztő. Az új El Capitan bétájában az egyik forrásfájl osztott képernyős iPad minire utal. De mennyi annak a reális esélye, hogy az Apple tényleg új iPad minit mutatna be?

Az iOS 9-ben mutatták be először az osztott képernyős nézetet, ahol két egymás mellett futó alkalmazást tudunk kezelni, egymástól függetlenül. Sajnos jelenleg csak az iPad Air 2 rendelkezik olyan erős hardverrel, hogy képes legyen ezt a funkciót kezelni. Pontosan ezért várható az, hogy hamarosan új, erősebb iPadek érkeznek. Azt viszont erősen kétlem, hogy iPad minire valaha elérkezne az osztott képernyő, hiszen egy iPad Air 2-nél kisebb eszközön semmi értelme tovább osztani a kijelző méretét.

screenshot-2015-08-11-16-13-481

Ennek ellenére a Safari 9 szoftverfejlesztői eszköze által használt rendszerfájl elnevezése egyértelműen azt jósolja, hogy az Apple másképp vélekedik. Sőt, a szimbólum is egy fekvő osztott képernyős iPad mini-t mutat. Ráadásul a Safari weboldal-kompatibilitási nézetét tesztelő fejlesztőeszközben lehetőségünk van egy weblapot osztott képernyős iPad minin szimulálni. A felirat szerint ilyenkor egy „iPad mini 3 osztott képernyőjét” szimulálja a program, de mint tudjuk ez az eszköz nem támogatja az osztott képernyőt. Ennek az oka pedig a gyenge hardver. Mivel az iPad mini 2 és 3 között nem történt jelentős hardverváltozás (leszámítva persze a TouchID-t), ezért talán tényleg lehet valami az egészben. A legtöbb analitikus szerint, ha lesz új iPad mini, akkor az Air 2 processzorával, 2 GB RAM-mal és javított kamerával fog a piacra érkezni.

screenshot-2015-08-11-16-08-06

A kérdés, hogy esetleg egy elírásról, félreértésről vagy valami másról van-e szó, vagy esetleg tényleg érkezik egy új iPad mini 4, sokkal erősebb hardverrel. Természetesen konkrétat csak a legközelebbi Apple Keynote-on tudunk meg, ami napról napra egyre közelebb van. Csak győzzük kivárni.

Forrás 9to5mac