imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

A Lightning csatlakozó olyan mint a köldököd

Így tisztíthatod meg

Ettől az apptól tuti mosolyra fakadsz


Kéne egy új profilkép a Facebookra vagy egy új fotó az Instára, de egyszerűen nem tudsz egy normálisat sem lőni magadról? A szürke, kedvtelen hétköznapok végére egyszerűen képtelen vagy egy őszinte mosolyra? Nem gond, egy alkalmazás a segítségedre siet!

Ha az előbbiek igazak rád, vagy ha csak nevetnél egy jót magadon (vagy akár másokon), akkor a FaceAppot neked találták ki. Ez az alkalmazás képes a lehető legkomorabb, legkifejezéstelenebb arcodból is a legjobbat kihozni. Amellett, hogy jópofa, bizonyos esetekben még egész elfogadható végeredményre is képes. Főleg a kicsit öregebb, ráncosabb arcok esetén tud csodákat művelni. Az újdonsült amerikai elnöknek, Donald Trumpnak például egész jól áll, a maszk által a táskái is halványodtak egy kicsit:

Trump_1

A tapasztalatok alapján akkor érhetjük el a legjobb eredményt, ha a kép méretéhez képest arányosan kisebb a rajta lévő személy arca. Emellett fontos, hogy pont a kamerába nézzen, és a feje is szemben legyen, viszonylag középen. Ja, és ne feledkezzetek meg az app használata előtt a borotválkozásról, különben úgy járhat az ember, mint Chuck Norris:

CUCK-NORRIS

A teszt során végigvettem, hogy vajon az Apple vezetőin segít-e vagy ront a filter. Johny Ivenak, az örök ifjúnak még az öregítő funkció is jól áll, de tinédzserként is jól mutat, csajként pedig egészen lehengerlő az eredmény. Tim Cook már nem ennyire szerencsés, rajta a jó beállítás sem sokat segít. Akármilyen fotóval próbálkoztam, az Apple CEO-ján borzalmas eredményeket értem el. Bár mellette szól az is, hogy így legalább képtelen voltam öregíteni rajta.

JOHNY IVE TIM-COOK

Hogy igazságos legyek, az Apple női felhozatalát is megvizsgáltam. Itt is két kiszemeltem volt, mindketten viszonylag még újak az Apple-nél. Egyikük az az Angel Ahrendts, aki 2014-ben a Burberry-től a cupertinóiakhoz igazolt, ahol jelenleg is az online és az utcai boltokért felelős alelnöki pozíciót tölti be. Angelának egy kicsit túltolta az app az öregkori ráncokat, de a szélesebb mosoly által még barátságosabbá vált a kisugárzása.

Angela

A másik személy Bozoma Saint John, róla az Apple Music kapcsán lehet hallani egyre többet. Ő is 2014-ben csatlakozott, amikor az Apple megszerezte a Beats-t és Boz a globális marketingért felelős igazgató lett az Apple Music-nál. Róla elég nehéz olyan képet találni, amin nem széles a mosolya, így nála mással kísérleteztem. A fiatalító effekt egy kicsit több fényt adott arcára és valóban egy kicsit simábbá vált ezáltal a bőre.

Bozoma

Végezetül pedig lássuk újra a jelenlegi amerikai elnököt, az ex-elnökkel, Barack Obamával. Az eredmény önmagáért beszél, döntsétek el ti, vajon melyikőjüknek jobb a fogorvosa.

Trump-VS.-Obama

Az alkalmazás viszonylag újnak számít az App Store-ban, éppen ezért nem is tökéletes még. Bugokba nem futottam bele a teszt során, de a Male és Female funkciók egyelőre csak az úgynevezett “college” módban érhetőek el. Itt négy fotót helyezhetünk el, ugyanarról a személyről. Internetkapcsolat szükséges a használatához, mivel a fotókat egy szerverre tölti fel az alkalmazás, amit az adott kép elkészülte után letölthetünk vagy egyből meg is oszthatunk.

Ingyenesen beszerezhető (pillanatnyilag csak iOS-re), és annyira új még, hogy a vízjel eltüntetéséért sem kell fizetni. Valószínűleg ez később nem így lesz, ezért arra bátorítanék mindenkit, hogy mihamarabb próbálja ki az ismerősein!

Akár 100 000 Ft kedvezmény
Apple Inc. (AAPL)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? ... - Klikk ide!