A mai Apple-bemutató helyszíne, a Flint Center

Extrém biztonsági intézkedések az iPhone 6 bemutató helyszínén

#HÍREK
2014. 09. 09.
Az tudjuk, hogy az Apple rendkívül komolyan veszi a titoktartást. Ettől függetlenül rengeteg minden szivárgott már ki a mai bemutatóról, de azt érdemes figyelembe venni, hogy ezek a pletykák általában nem a cégtől jönnek, hanem a külföldi – főleg kínai – beszállítóktól.

Most arról érkeztek hírek, hogy az Apple rendkívül durva biztonsági intézkedéseket vezetett be az eseménynek helyt adó Flint Centerben. Először is, az egész komplexumba új, csúcstechnológiát képviselő biztonsági rendszert telepítettek. Természetesen 24-órás őrség is vigyáz minden elképzelhető pontra.

Mindenkinek, aki a helyszínen van (kiszolgálószemélyzet, technikusok, építészek) le kellett adnia a telefonját a biztonsági személyzetnek. A telefonok kamerájára a biztonságiak egy speciális ragasztószalagot tettek, ami megváltoztatja a színét, ha megpróbálják eltávolítani. Ha észreveszik, hogy megváltozott a színe, a szóban forgó személyt a helyszínen azonnal kirúgják.

Ezen kívül a telefonok tartalmát is átnézik. Egy, a helyszínen dolgozó és a neve elhallgatását kérő ember ezt mondta erről:

Azt mondták, érdemes minden kényes dolgot eltávolítani a telefonunkról, mivel a biztonsági személyzet teljesen át fogja fésülni a készülékek tartalmát.

A biztonsági intézkedések minden Apple-eseményen elég szigorúak, de úgy tűnik, most minden eddiginél komolyabban veszi ezt a cég. Ehhez kapcsolódik a titokzatos fehér objektum is. Az épületet állítólag egy kifejezetten hasonló helyzetekben dolgozó cég munkatársai építik fel, akiket az Egyesült Királyságból repítettek Kaliforniába. Senkivel nem állnak szóba a helyszínen, senki nem léphet velük kapcsolatba és senki nem kerülhet közel hozzájuk. Egy szintén névtelen nyilatkozó:

Semmiféle kommunikáció nincs kifelé vagy befelé. Mindenki attól tart, hogy az Apple lehallgatja a telefonjainkat és figyelik, hogy mit mondunk. Mindenki szuper-paranoiás.

Az Apple egyszer egyébként már viccelt a saját biztonsági intézkedéseivel, az iPhone 3G, majd az iPhone 3Gs egy-egy reklámjában:

Forrás: Cult of Mac. Borítókép: The Verge.