Dobja a BlackBerry-t a Ford

A Ford szakít a BlackBerry-vel

#HÍREK
2014. 07. 30.
Mióta 2007-ben megjelent az első iPhone, a BlackBerry részesedése az okostelefonok piacán folyamatos csökkenésben van. Utolsó bástyáik a nagyvállalatok, de ezek közül most a Ford száll ki a kapcsolatból, és cseréli a céges telefonjait iPhone-okra.

A hírt Sara Tatchio, a Ford egyik szóvivője erősítette meg a Bloombergnek. Terveik szerint idén év végéig 3300 munkatárs BlackBerry-jét cserélik iPhone-ra, majd a következő két évben világszerte a cég további 6000 dolgozójának szereznek be iPhone-okat. Meghirdettek egy állást is, az új munkatárs feladata az iPhone-ok globális bevezetésének megtervezése lesz. Tatchio az alábbiakat nyilatkozta:

Mindenkinek iPhone-t fogunk adni. Ez a készülék megfelel a munkatársaink igényeinek, mivel egyetlen eszköz elég a biztonságos üzleti felhasználásra és a személyes, otthoni használatra is.

A mindenkinek egyébként nekem erős túlzásnak tűnik, hiszen a 9000 telefon elég messze van a Ford 181 ezres teljes létszámától. Persze gondolom csak egy bizonyos szint felett járt BlackBerry is a dolgozóknak.

Tatchio egyébként azt is elmondta, hogy az átállásnak nem lesz további költsége azon felül, ami a készülékek rendszeres cseréje miatt amúgy is felmerül. A jelenleg a globális okostelefon-piacon kevesebb mint 1%-os részesedéssel rendelkező BlackBerry egyik szóvivője, Adam Emery az alábbiakat nyilatkozta az üggyel kapcsolatban:

Nem kommentálhatjuk az ügyfelünk döntését, de természetesen tudjuk azt, hogy a piac változatos, és lehetőséget ad a választásra. Egyes nagyvállalatoknak azonban érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy olyan megoldást választanak, ami eredetileg személyes felhasználásra készült, és nem rendelkezik azokkal a biztonsági előnyökkel, amikkel a BlackBerry mindig is szolgált.

Persze lehet, hogy csak azért vált a Ford iPhone-ra, mert így használhatják a telefonjaikat a saját autóikban is, hiszen a Ford az egyik első volt az Apple CarPlay támogatói között.

Forrás: Bloomberg. Borítókép: Ford.