iWork for iCloud

Frissült az iWork for iCloud

#HÍREK
2014. 05. 21.
Az Apple ismét frissítette az online irodai szoftvercsomagját, az iWork for iCloud csomagot. Az online irodai szoftverek teljesen ingyenesen használhatók Macen és Windowson is, szinte bármilyen böngészőből.

Mindhárom program, tehát a Pages szövegszerkesztő, a Numbers táblázatkezelő és a Keynote prezentációkészítő is új funkciókkal bővült, illetve fejlesztettek pár már meglévő fícsörön. Tavaly mutatták be azt a lehetőséget, hogy egy dokumentumot egyszerre többen is szerkeszthetünk, most pedig felemelték az eddig 50 felhasználós limitet 100-ra. Hirtelen nem tudok elképzelni olyan helyzetet, ahol az 50 egyidejű user komoly limitációt jelentett volna, de a 100 valószínűleg még kevésbé fog a jövőben gondot okozni.

Mostantól akár 1 GB-os dokumentumokat is készíthetünk, így ezentúl semmi sem állja útját az egészen sokkoló hosszúságú prezentációknak a céges megbeszéléseken. Szép képekkel is díszíthetjük őket, a képméret limit is a duplájára, 10 MB-ra emelkedett.

iWork for iCloud

Több színt is használhatunk, illetve újfajta 2D-s és interaktív diagramok közül választhatunk. A Numbersbe az asztali változathoz hasonlóan belekerült az a praktikus funkció, hogy egy kattintással váltakozó sorszínnel rendelkező táblázatokat készíthetünk.

Export terén is bővültek a lehetőségek, most már az online Numbers is képes CSV-be exportálni, illetve a Pagesben készített dokumentumainkat könnyedén áttehetjük az iBooksba vagy más ebook-olvasóra az ePub export opcióval. A Pages ezen kívül mostantól képes a rétegek kezelésére is.

Az Apple szerint egyébként továbbra sincs készen az iWork for iCloud, hiszen még mindig béta állapotúnak jelzik az alkalmazáscsomagot.

Forrás: 9to5Mac, képek: Apple.