cover_outlook

Frissült az Office for Mac 2011 Outlookja

#HÍREK
2015. 10. 08.

Az OS X El Capitan felhasználók közül sokan panaszkodtak kompatibilitási problémákra a Microsoft alkalmazásaiban. A cég egyből felismerte a hiba forrását, és rekordidő alatt reagáltak a megkeresésekre. Nem sokkal később már hivatalos közleménybe adták, hogy dolgoznak a kompatibilitási problémák megoldásán. Ez a frissítés talán az előszele lehet a gondok megoldásának.

Az Office for Mac 2011 14.5.6-os frissítése az Outlookra helyezte a hangsúlyt, hiszen akik ezt az e-mail klienst használták, azok az OS X-et frissítve szomorúan tapasztalhatták, hogy az e-mailek nem szinkronizálódnak a kliens és a mail szerver között. Ez pedig alapvető hiba egy ilyen szoftverben, amin jogosan háborodott fel a felhasználó közösség. De sajnos nem csak a szinkronizációval adódtak gondok. A termékcsalád tagjai egyszerűen kifagynak és nem válaszolnak bizonyos műveletek után. A sokadik ilyen hiba után pedig a kényszerített leállítás már idegesítő lehet. Szerencsére a frissítésben ezt is javították. Ez a hiba egyébként sajnos a 2016-os Officera is jellemző, de ott még nem kaptunk új frissítést.

Remélhetőleg a 2011-es termékcsalád hibajavításai azt jelzik, hogy a Microsoft csapata gőzerővel dolgozik a megoldáson, hogy a legfrissebb OS X-t használó vásárlói se ütközzenek ilyen hibákba. Arról viszont sajnos nincs információnk, hogy a többi termék mikor frissül. Jelenleg hasonló generális hibákat lehet találni a 2016-os Officeban is. Aki nagyon türelmetlen, addig használja az Office ingyenes webes felületét, vagy állítsa vissza a Yosemite-ot.

Ha 2011-es Office-t használsz, és tapasztaltad a fent leírt problémákat, akkor mindenképp frissíts. A hibajavítás elérhető a Microsoft Download Centerből. Remélhetőleg pedig rövidesen arról tudok majd beszámolni, hogy megérkezett ez a frissítés az új Officehoz is. Addig is pedig kitartás az érintetteknek!

Forrás: AppleInsider