Numerical

Frissült és ingyenes lett a Numerical iOS-re

#HÍREK
2014. 11. 13.
A számológép egyenlőségjel nélkül. Egy mondatban így lehetne összefoglalni a Numerical nevű számológép-alkalmazást, amit a mai nap folyamán frissítettek a fejlesztők, ráadásul az egyik legletisztultabb iOS-számológép mostantól ingyenessé is vált.

A Numerical egy rendkívül egyszerű és letisztult számológép, ami egyvalamit tud, de azt szépen csinálja: számol. A vékony számok, színes kezelőfelület mind-mind tökéletesen illenek az iOS 7 által megkezdett látványvilágba, és kihasználják a retina kijelzők legjobb tulajdonságait.

Numerical

Nem kell senkinek semmi extrára gondolnia, a Numerical tényleg egy nagyon egyszerű számológép, ha például a PCalchoz viszonyítjuk, azt is mondhatnánk rá, hogy meglehetősen fapados alkalmazás. Ami miatt kilóg a hasonló alkalmazások végtelen sorából, az a teljesen egyedi kezelőfelülete: nincs ugyanis egyenlőségjelünk amivel lezárhatnánk a műveleteket.

Vagyis a számítások valós időben történnek, miközben begépeljük az értékeket. A műveletek közötti sorrend az alábbiak szerint alakul: százalék, zárójel, hatványok, osztás, szorzás, összeadás, kivonás. Ezen kívül folyamatosan rögzíti az előzményeket is, tehát bármikor vissza tudjuk keresni a korábbi műveleteinket.

Numerical

Az intuitív gesztusoknak köszönhetően pedig még gyorsabban számolgathatunk: balra söpréssel visszavonhatjuk, jobbra söpréssel újra kiadhatjuk az utolsó parancsot. Lefelé söpréssel új számítást indíthatunk az előző művelet végeredményével, felfelé söpréssel az aktuális számítást menthetjük az előzményekbe. Ha rábökünk az eredményre, akkor kitehetjük a vágólapra illetve a vágólapon szereplő értéket is beilleszthetjük további számításokhoz.

A legújabb 1.2-es verzióval ugyan ingyenes lett a Numerical, viszont a gyári – valljuk be, kissé extrém – rózsaszín/lila színvilág helyett alkalmazáson belüli vásárlással témákhoz juthatunk. A fejlesztők ígérete alapján ez csak az első csomag, a jövőben további témák érkeznek majd az apphoz, valószínűleg tehát ezzel akarják fenntartani a bevételeket. Ezen kívül optimalizálták a megjelenést az új iPhone 6 és iPhone 6 Plus modellek nagyobb felbontású kijelzőihez is, így ezeken a készülékeken is teljes pompájában használhatjuk a Numericalt. Ezen kívül beépítésre került egy Auto Brackets funkció, mely automatikusan kitalálja a szükséges zárójeleket a számításainkban.

Numerical letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)

A fejlesztők egy rövid videóban is összeszedték a Numerical 1.2 újdonságait:

Forrás: AppAdvice.